Tilbehør

Opskrift: Kryddersmør med ramsløg

Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Da jeg var i Sverige og plukkede ramsløg for et par uger siden, tænkte jeg, at jeg i hvert fald skulle plukke nok til at lave ramsløgpesto. Men da jeg var tilbage i København og havde lavet ramsløgpesto, kunne jeg hurtigt opdage, at jeg havde mere end rigeligt med ramsløg tilbage. Man kunne nærmest ikke se, at jeg havde brugt noget, af alt jeg plukket, når jeg stod med et færdigt glas pesto i hånden.

Med masser af ramsløg tilbage besluttede jeg mig for at også bruge en del af det til kryddersmør. Jeg synes, kryddersmør er det perfekte sommertilbehør. Uanset hvis menuen står på nye kartofler eller noget fra grillen, synes jeg, det bliver bedre med en skive kryddersmør på toppen. Og det her med ramsløg forestiller jeg mig smager fantastisk til grillede sommergrøntsager.

3 fif til kryddersmør med ramsløg
✔ Du kan selv vælge, hvor stærkt dit kryddersmør skal være. Synes du, ramsløg er stærkt, kan du sagtens halvere mængden.
✔ Sørg for at smørret bliver blødt, inden du pisker det sammen. Det er nemmere at piske blødt smør.
✔ Når smørret har fået ret form i køleskabet, kan du skære det over i mindre stykker og lægge i fryseren. Så holder det meget længere.

Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen

Kryddersmør med ramsløg

Serves: 200 g
Cooking Time: 15 minutter

Ingredients

  • 200 g smør
  • 20 blade ramsløg
  • 1 øko-citron
  • 0,5 tsk. salt

Instructions

1

Lad smørret blive blødt.

2

Riv citronskal og pres saften.

3

Vask ramsløgen.

4

Kom citronskal, citronsaft, salt og ramsløg i en blender.

5

Blend.

6

Bland smør och indholdet fra blenderen i en skål. Pisk sammen med en håndmikser.

7

Fordel smørret i en pølse på et bagepapir.

8

Rul sammen og læg i køleskab i mindst 5 timer.

9

Skær i skiver, og server.

Flere opskrifter på kryddersmør:
Kryddersmør med bearnaise-smag
Kryddersmør med dild og citron

Måske er det her også noget for dig?