Tilbehør

Opskrift: Kryddersmør med dild og citron

Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Puh! Jeg er lidt træt. I går aftes, lidt inden midnat, sendte jeg en færdigdesignet kogebog til første omgang korrektur. ‘Mad for begyndere’ og ‘Mad for begyndere – mere grønt’ skal slåes sammen til en stor bog, der også kommer at indholde en del nye opskrifter, og jeg har brugt den sidste uge på at samle det hele i et 318 sider langt designdokument. 318 sider er ret mange, så jeg tror godt, man kan tillade sig at kalde den en moppedreng.

Moppedreng er forresten et af mine yndlingsord på dansk, selvom jeg troede, at det betød noget helt andet, første gang jeg hørte det. Da jeg stadigvæk var ret ny i Danmark, fortalte min veninde Karen mig nemlig, om den gang hun sad overfor en dreng på toget, der havde en stor moppedreng i favnen. Jeg havde lidt svært at forstå, hvad hun sagde, så i mit hoved blev p’erne i moppedreng til b’er. En mobbedreng. Og så var jeg altså nødt til at spørge hende, hvordan hun vidste, at drengen på toget blev mobbet i skolen.

Efter at Karen grint (ret meget og ret længe, hvilket måske ikke er så underligt) og forklaret, at det ikke helt var det, moppedreng betyder, sejlede ordet direkte op på min topliste over hyggelige danske ord.

Imens jeg har arbejdet med at få den nye kogebog færdig, har madlavningen herhjemme måske ikke lige frem nået nye gastronomiske højdepunkter. Mere omvendt. Men så er det heldigt, at det er sommer, og at ingredienserne lige for tiden ikke kræver så meget arbejde. Nogen gange kan nykogte kartofler med hjemmelavet dildsmør være nok.

Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Kryddersmør med dild og citron | Frk. Kræsen

Kryddersmør med dild og citron

Serves: 200 g smør
Cooking Time: 10 minutter + 2 timer i køleskab

Ingredients

  • 200 g smør
  • 1 bundt dild
  • 1 øko-citron
  • 2 tsk. salt

Instructions

1

Tag smørret frem, så det bliver blødt.

2

Hak dilden fint.

3

Riv citronskallen.

4

Kom smør, salt, dild og citronskal i en skål.

5

Pisk sammen med en håndmikser.

6

Form en pølse på et styk bagepapir og rul sammen.

7

Sæt kryddersmørret i køleskab i mindst 2 timer. Opbevar i køleskab.

Måske er det her også noget for dig?