Tilbehør

Opskrift: Bearnaise-smør

Opskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smag

Klik her for hele opskriften

Ved I, hvad jeg har lavet den her weekend? Jeg har badet. I Vesterhavet! Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst havde “svømme rundt i havet”-premiere allerede i maj. Første gang (ja, jeg var i to gange!) var det mest af alt isende koldt, men anden gang var det næsten okay.

Det var faktisk ikke kun “svømme rundt i havet”-premiere den her weekend. Det var også engangsgrill-premiere, for ind i mellem de to hurtige turer i Vesterhavet grillede vi pølser på en ustabil lille engangsgrill, vi havde købt på vej til stranden.

Pølserne var væsentlig mørkere i farven i den ene ende, og jeg fik også tabt et par af dem i sanden. Og jeg blev vist en smule rød på ryggen, hvor jeg glemt solcreme. Men! Hvad gør det, når man får så fin en forsmag på sommeren? 

I dag regner det uden for mit vindue, men jeg synes, det er okay. Efter at have gået rundt i nederdel og t-shirt tre dage i træk, kan jeg godt klare at finde strømpebukserne frem igen. Selvom jeg mest af alt kan lide solskin.

Når solen kommer tilbage, skal jeg grille igen. I min optik smager alt bedre på grillen, og hvis man desuden kan smide en skive kryddersmør på toppen af sin majs/bøf/fisk, er det hele en fest.

Jeg har næsten altid lidt kryddersmør liggende i køleskabet i løbet af sommeren. Det her smager af bearnaise. Perfekt når du craver blød estragon-smag, men ikke gider smide en hel sovs sammen.

Opskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smagOpskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smag Opskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smag Opskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smag Opskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smag Opskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smag Opskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smag Opskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smag Opskrift: Bearnaise-smør | Kryddersmør med bearnaise-smag

Kryddersmør med bearnaise-smag

Cooking Time: 15 minutter + 5 timer i køleskab

Ingredients

 • 200 g smør
 • 1 skalotteløg
 • 2 tsk. citronsaft
 • 2 tsk. sennep
 • 0,5 tsk. salt
 • 2 spsk. tørret estragon

Instructions

1

Lad smørret blive blødt.

2

Hak løg fint.

3

Steg løget blødt i fem minutter i lidt smør. Lad køle ned.

4

Kom smør, løg, estragon, sennep, citronsaft og salt i en skål. Pisk sammen med en håndmikser.

5

Fordel smørret i en pølse på et bagepapir.

6

Rul sammen og læg i køleskab i mindst fem timer.

7

Skær i skiver og server.

PS.
Kan du lide det her bearnaise-smør, kan du nok også lide mit dildsmør. Du finder opskriften på dildsmør her.

Måske er det her også noget for dig?

 • Jenny
  6. juni 2017 at 18:08

  Hej
  Den er gemt, jeg plejer, at piske mit kryddersmør af crem fraise, og komme frisk estragon i, men nu skal din opskrift prøves.

  • Linn
   7. juni 2017 at 16:20

   Det lyder også lækkert! 🙂