Kager med frugt og bær/ Vegansk

Opskrift: Glutenfri og vegansk rabarbercrumble

Opskrift: Vegansk og glutenfri rabarbercrumble | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Jeg elsker, at rabarbersæsonen er i gang. For et par uger siden lavede jeg rabarbertrifli og en stor portion rabarberkompot, som jeg spiser på toppen af min chiagrød hver morgen (mums!). Nu har jeg kastet mig ud i yderligere en opskrift med rabarber: En glutenfri og vegansk rabarbercrumble.

Crumble er nok den kage, som jeg synes er nemmest at lave både vegansk og glutenfri. I den her kage har jeg udgået fra en klassisk opskrift på crumble – men med nogle få rettelser.

Det klassiske mel er erstattet med mandelmel.
Havregrynene er erstattet med glutenfrie havregryn.
Og smørret er erstattet med plantesmør.

Det er næppe nogen, der smager rabarbercrumblen, der vil spekulere specielt længe over, at ingredienslisten ser anderledes ud. Hvilket er præcis det, jeg går efter, når jeg leger med veganske og glutenfrie opskrifter. Det kan godt være, det ikke bliver 100%, som når der er almindeligt hvedemel og smør i kagen, men det smager stadigvæk skønt af alt det, jeg synes, en rabarbercrumble skal smage af.

Rabarberne til den her kage kommer fra supermarkedet. De smagte helt fint, men jeg glæder mig allerede til næste gang, jeg skal tage hjem til mine forældre. Jeg har fået en rapport fra deras have, og rabarberne virker til at vokse et par centimeter hver dag. Jeg tror, der er til mindst 10 crumble, næste gang jeg kommer hjem!

3 fif til vegansk rabarbercrumble
✔ Det er vigtigt, at plantesmørret er koldt. Plantesmør smelter hurtigere end klassisk smør, hvilket kan gøre det svært at lave crumble. Så tag smørret direkte fra køleskabet – lad det ikke stå fremme inden du går i gang.
✔ Kom gerne smuldrerne i køleskabet, imens kagen er i ovnen første omgang. Hvis du lyder dejen stå fremme, imens du venter, bliver den nemt for blød og smeltet i konsistensen. Så er det svært at fordele smuldrene på toppen af kagen senere.
✔ Spiser du gluten, kan du skifte mandelmelet ud mod almindeligt hvedemel. Er du allergisk overfor gluten, men spiser smør til daglig, kan du skifte smørret ud mod almindeligt smør.

Opskrift: Vegansk og glutenfri rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Glutenfri rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Glutenfri rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk og glutenfri rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk og glutenfri rabarbercrumble | Frk. Kræsen

Vegansk og glutenfri rabarbercrumble

Serves: 6 personer
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • 125 g plantesmør
 • 2,5 dl mandelmel
 • 1,5 dl glutenfrie havregryn
 • 1,25 dl sukker
 • 250 g rabarber
 • 1 nip vaniljepulver
 • 0,5 dl mandler

Instructions

1

Bland mandelmel, havregryn, 1 dl sukker og smør. Smuldr sammen med fingrene.

2

Fordel halvdelen af smuldrene i bunden af en tærteform, 25-30 cm i diameter.

3

Bag ved 200 grader i 8 minutter.

4

Skyl rabarberen og fjern top og bund. Skær i 0,5-1 cm tykke stykker.

5

Bland rabarber, 0, 25 dl sukker og vaniljepulver.

6

Hak mandlerne.

7

Fordel rabarberne i formen.

8

Fordel resten af dejen og mandlerne på toppen.

9

Bag cirka 20 minutter ved 200 grader. Kagen skal blive gylden i farven.

Andre glutenfrie kager:
Glutenfri brownie
Glutenfri lagkage med chokolade

Måske er det her også noget for dig?

 • Sara
  10. maj 2019 at 10:03

  Virkelig lækker kage!

  • Linn
   10. maj 2019 at 15:58

   Dejligt at du kan lide den! 🙂

 • Anette Laursen
  8. maj 2019 at 12:08

  Hej
  Der var alt for meget fedtstof i dejen!
  100 gr ville være passende. Kagen var nærmest flydende da den kom ud af ovnen.
  Vh. Anette

  • Linn
   8. maj 2019 at 14:20

   Hej Anette. Hvor underligt at din kage opførte sig på den måde – min var fin i konsistensen. Men det kan da være, jeg også selv skal prøve at bage den med lidt mindre smør og se, hvordan det bliver. Det kan være, jeg også opdager, at det er bedre. Tak for din input! 🙂