Guide

Guide til Nørrebro i København

Guide til Nørrebro i København | Frk. Kræsen

Det er næppe nogen hemmelighed, at mit hjerte banker hårdt for Nørrebro i København. Af alle bydele i København, er Nørrebro uden tvivl min absolutte favorit, og også den del af byen, som jeg har bedst styr på. Jeg har nemlig spist mange middage og drukket en uendelig mængde kaffe og øl på stederne rundt omkring.

Jeg har sat sammen en guide til Nørrebro, der indeholder alle de restauranter, caféer og barer, som jeg synes, man skal besøge, når man er i den her del af København. Jeg har mange favoritter, så det tager nok lidt tid at komme i gennem listen. Men hvis du på et tidspunkt faktisk når den i gennem, kan du finde min guide til resten af København her.

Guide til Nørrebro | Frk. Kræsen
GRØD
Yndlingsmorgenmad-stedet. Jeg er stort fan af GRØD, fordi de tryller med min standard-morgenmad og gør den til noget meget flottere og mere spændende, end jeg selv kan derhjemme. Det er måske lidt dyrt, i forhold til at det “kun” er grød, men jeg synes det er pengene værd.
Adresse: Jægersborggade 50 

Bevar’s
Hvis jeg skal sidde og arbejde på et café på Nørrebro, vælger jeg næsten altid Bevar’s. Her er stemningen god, kaffen lækker og morgenmaden lige tilpas i både smag og pris. Bevar’s passer både til computertid alene og veninde-hang-out efter arbejde. Det er nok det café i København, jeg besøger mest tit.
Adresse: Ravnsborggade 10

Guide til Nørrebro | Frk. Kræsen

Røde Roses Kaffebar
På den lidt skjulte Balders Plads ligger en lille kaffebar. Røde Roses Kaffebar er bedst når vejret er godt, og du kan sidde udenfor. Så synes jeg, det minder lidt om Berlin. Et stort plus er, at du får meeeeget store kopper kaffe her, og hvem kan ikke godt lide det?
Adresse: Baldersgade 65 

Guide til Nørrebro

KUMA
KUMA har sejlet op som min favorit, når M og jeg går ud og spiser. De laver lækker japansk mad til fornuftige penge. Jeg kommer gerne her igen og igen.
Adresse: Jagtvej 101

Guide til Nørrebro | Frk. Kræsen

Oysters & Grill
Kan man andet end elske det her koncept? Skaldyr til forret og bøf til hovedret. Jeg er i hvert fald fan, både af maden og den lidt crazy indretning. Det ligner et feriested på Mallorca i 1970erne, på den helt rigtige og gode måde.
Adresse: Sjællandsgade 1

BÆST
Skal du have pizza af den ekstra lækre slags, skal du bestille bord på Bæst. Der er en hel historie, om hvordan de laver sin egen mozzarella, kun bruger ekstra fancy råvarer og alt muligt andet – men du behøver egentlig bare vide, at det smager sygt lækkert.
Adresse: Guldbergsgade 29

(Hvis du ikke skal have pizza af den ekstra lækre slags, men bare en hurtig to go, har jeg også to forslag til det: Skal du tage den med og spise hjemme (eller i parken), skal du købe pizza på Le Quatro Stagioni på Jagtvej 37. Vil du være hipster-smart og spise din pizza, hvor alle Nørrebro-kids spiser sin, skal du købe den på Stefanos på Stefansgade 33 og spise den på bænkerne udenfor.)

Guide til Nørrebro | Frk. Kræsen

Hooked
Gin tonic på fad og lobster rolls. Den kombination lyder jo næsten for god til at være sand, men på et hjørne på Nørrebrogade ligger Hooked, der serverer lige de to ting sammen. Hooked kalder sig selv for et “seafood kitchen” og er det perfekte alternativ, når du har brug for en fedtet omgang fisk.
Adresse: Nørrebrogade 59

Guide til Nørrebro | Frk. Kræsen

Restaurant Kreta
Hvis du har inviteret bedstefar og bedstemor fra Jylland til København, og du har brug for et lidt mere ‘low key’-alternativ, skal du tage dem med på Restaurant Kreta på Jagtvej. Jeg ved, jeg ved – måske bliver du overrasket nu. Men her får du god græsk mad til billige penge. De fleste hovedretter koster 114 kroner, og der er rigeligt med mad på tallerken. Og hvis du ikke har nogle bedsteforældre fra Jylland, der kommer på besøg, kan det være, du skal tage forbi alligevel. Jeg synes i hvert fald, det var dejligt befriende at opdage, at Nørrebro er mere end ølbarer, smagemenuer på dyre restauranter og hipsters.
Adresse: Jagtvej 59

Guide til Nørrebro | Frk. Kræsen

Dupong
Festlig lille kiosk men billig øl, kaffe og underlige snacks. Perfekt for en kort pause, fredagsøl eller noget andet i den retning.
Adresse: Griffenfeldsgade 52

Stefanshus
Midt på Stefansgade ligger Stefanshus. Her kan jeg virkelig godt lide at hænge ud en fredag eller lørdag aften. Det er afslappet og minder mig om mange af de barer, jeg hang ud på i Washington DC, da jeg boede der i 2010. Her kan du drikke øl, kigge på fodbold, snakke med nye mennesker og spille pool.
Adresse: Stefansgade 22

Guide til Nørrebro | Frk. Kræsen

BRUS
Lige ved siden af Empire ligger BRUS – en nice ølbar. Det er ekstra hyggeligt om sommeren, når man kan sidde udenfor – men det betyder næppe, at jeg ikke også kommer her resten af året.
Adresse: Guldbergsgade 29

Dupong
Dupong er en ping pong-bar. Du køber en øl, spørger om et ping pong-bat, og så spiller du rundt om bordet med folk, du ikke kender. Det er altid sjovt her, og du kommer med garanti at snakke med nye mennesker. Det er umuligt at ikke lide Dupong.
Adresse: Griffenfeldsgade 52

Kind of Blue
Kind of Blue er en skøn lille musikbar i Ravnsborggade. Her er altid dug på vinduerne, lidt for varmt og tænde lys over det hele. På væggene hænger sort-og-hvide billeder af kendte musiker. Nok ikke så godt til pre-party, men perfekt for chill hangout med venner eller en date.
Adresse: Ravnsborggade 17

Guide til Nørrebro | Frk. Kræsen

Sabotøren
Nok den mindste vinbar jeg kender. Men også den hyggeligste. Sabotøren er gemt væk, og når du kommer ind, får du en følelse af, at alle her er lokale naboer. Virkelig fint sted at bruge en aften på.
Adresse: Fensmarkgade 27

Terroiristen
Terroiristen ligger på yndlings-Jægersborggade. Det ser lidt fancy ud, når du kigger ind i gennem vinduet, men det skal du ikke tænke på. Her er ikke fancy, men intimt, hyggeligt og som bonus er det virkelig god service.
Adresse: Jægersborggade 52

➜ Vil du finde flere tips til København? Så kig over på min guide til hele København her.

Måske er det her også noget for dig?

 • Ole Suhr
  1. juli 2014 at 15:13

  Åhh ja så mange fine steder.
  Tak for det.

  Hilsner fra "En verden af kunst"
  Ole

  • Linn
   1. juli 2014 at 15:21

   Det var da så lidt 🙂

 • Anna
  30. juni 2014 at 13:50

  Har du prøvet Astrid & aporna spiseri på Jægersborggade 39?

  • Linn
   30. juni 2014 at 14:18

   Nej, ikke endnu, men jeg har helt sikkert planer om at gøre det. Har du? Er det godt?

  • Anna
   30. juni 2014 at 20:09

   Nej jeg har ikke været der, men jeg vil helt sikkert besøge dem næste gang jeg er i Byen.

 • Line
  30. juni 2014 at 10:29

  Tak for guiden! Min svenske veninde kommer på besøg i næste måned og hun har aldrig været i København før. Jeg forsøger at finde en masse steder, at tage henne hen, men har fundet ud af, at det er ret nemt at stirre sig blindt på sin egen by – dine tips har lige hjulpet! Tak!

  • Linn
   30. juni 2014 at 11:36

   Det var da så lidt, det er kun dejligt, hvis jeg kan hjælpe! Jeg håber, I får nogle gode Københavner-dager så 🙂

 • Anna-Nathalie
  30. juni 2014 at 9:43

  I love it!

  • Linn
   30. juni 2014 at 10:02

   🙂 Dejligt at høre!