Tilbehør

Opskrift: Rugbrødschips

Opskrift: Rugbrødschips

Klik her for hele opskriften

Det har næppe været en lige til kærlighedshistorie mellem rugbrødet og mig. Jeg kan huske, da jeg lige var flyttet til Århus. Jeg synes, hylderne i supermarkedet havde rugbrød i alle retninger. Rugbrød med græskarkerner. Gulerodsrugbrød. Rugbrød med ekstra kerner. Rugbrød over det hele! Det var næsten en lille udfordring at finde mit (søde) svenske brød, der ikke var fuldt af kerner og andre sunde sager.

De andre på kollegiekøkkenet kunne ikke forstå mit problem med rugbrød. De talte længselsfuldt om hvor fantastisk en reunion det var, efter at de have været på ferie. Jeg tænkte, de var skøre i bollen. At det jo trods alt “bare” var brød.

Jeg er ikke sikker på hvornår, jeg skiftede mening. Eller brødsmag. Men jeg kan huske, at mine forældre rystede på hovedet og smilede ad mig, da jeg pakkede et rugbrød op af min kuffert, da vi var på Mallorca i oktober. Og hver gang jeg er i Sverige, går jeg rundt i supermarkedet og kigger efter det. Jeg kan næsten blive en smule irriteret, når jeg kun finder samme søde lyse brød, som jeg selv gik efter for nogle år siden.

Jeg forstår ikke helt, hvad Danmark har gjort ved mig. Men rugbrød er altså et hit. Jeg indrømmer. Det tog lidt tid, men nu er jeg overbevidst. Og fordi rugbrød er et hit, er hjemmelavede rugbrødschips selvfølgelig også et hit. Det er faktisk den bedste måde at bruge det sidste tørre styk, hvis du spørger mig. Nemt, hurtigt og helt vildt lækkert. Specielt i picnickurven!

Opskrift: RugbrødschipsOpskrift: RugbrødschipsOpskrift: RugbrødschipsOpskrift: RugbrødschipsOpskrift: RugbrødschipsOpskrift: Rugbrødschips

Rugbrødschips

Serves: 1 lille skål
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

  • 5 tynde skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. salt

Instructions

1

Skær brødet i så tynde skiver som muligt. Del hver skive i kvarte.

2

Pensl brødet på begge sider. Fordel på et bagepapir.

3

Strø salt på brødet.

4

Bag ved 200 grader i 10 minutter. Vend alle stykker brød efter 5 minutter.

Måske er det her også noget for dig?