Frk. Kræsens Favoritter

Glædelig Kladdkakans Dag!

Kladdkakans Dag | Frk. Kræsen

I Sverige er vi vilde med alle slags kagedage, man kan forestille sig. De fleste dansker har sikkert hørt om Kanelbullens Dag, som vi opfandt tilbage i 1999 (du kan læse om hvordan svenskerne opfandt Kanelbullens Dag her). Men Kanelbullens Dag er kun en af mange kagedage, som vi fejrer i Sverige.

De fleste kagedage er nok, lige som Kanelbullens Dag, opfundet for at få os til at spise og bage mere kage. Og selvom jeg ikke er så vild med den slags ellers, laver jeg gerne en undtagelse, når dagene indeholder søde sager. Så jeg har helt sikkert tænkt mig at fejre Kladdkakans Dag i dag.

Kladdkakan er en af mine svenske yndlingskager. Det er den lækreste og nemmeste chokoladekage, jeg kender, så jeg synes egentlig ikke, det er så underligt, at den 7. november skal bruges på at bage, spise og fejre den.

Når kladdkakan er spist op, må vi vente helt til december inden næste store kagedag kommer i Sverige. Den 13. december skal der nemlig spises lussebullar. Den 13. februar er det fettisdagen (det er der, vi spiser semlor!) og den 25. marts er det vaffeldagen. Den 11 maj. er det havregrynskuglens dag, og den 9. august er det rouladens dag. Og så starter det hele forfra med kanelbullarne igen!

Vil du fejre Kladdkakans Dag, kan du finde min opskrift på kladdkaka her. Og vil du se flere videoer, hvor jeg laver opskrifter, kan du klikke dig videre til min YouTube-kanal.

Måske er det her også noget for dig?