Opskrifter

Glædelig Kanelbullens Dag!

Opskrift: Kanelsnegle | Frk. Kræsen

Glædelig Kanelbulle-dag! I dag er det Kanelbullens Dag i Sverige, og som den eksil-svensker jeg er, har jeg tænkt mig at fejre. Stort!

Ved I egentlig, hvordan Kanelbullens Dag startede? Hemmeligheden (som ikke er så hemmelig) er, at Kanelbullens Dag egentlig er startet af de store gær-, mel-, sukker- og mejeriproducenter i Sverige. Det her var langt inden, vi overhoved kendte noget til smarte marketingstrategier, men de store virksomheder havde tydeligvis fat i noget allerede i 50’erne. Det var nemlig i 1959 som en række store virksomheder i Sverige slog sig sammen og startede Hembakningsrådet. Hembakningsrådet havde en opgave: At inspirere svenskerne til at bage mere. Det vil sige: Købe mere gær, mel, sukker og mejeriprodukter.

1999 tog Hembakningsrådet endnu et skridt, for at svenskerne skulle bage mere. De gav en af de mest svenske kager sin helt egen dag. Kanelbullens Dag. Pludseligt havde butikker og caféer en fremragende undskyldning for at pushe kanelbullen lidt ekstra.

At det blev lige præcis den 4 oktober har mest af alt med de andre svenske madtraditioner at gøre. I februar spiser vi semlor i Sverige, og i august har vi travlt med at holde kräftskivor. Men i oktober var der ikke nogle store kulinariske højdepunkter i Sverige, så det var den perfekte måned for at hylde kanelbullen.

Jeg plejer egentlig ikke at være så stort fan af dage, som store virksomheder har startet for at tjene mere penge. Valentine er ikke min melodi, og jeg har aldrig rigtigt fejret Halloween. Men sjovt nok har jeg et svagt punkt for dage, hvor man må spise ekstra lækre ting. Så ja. Jeg har faldet for Hembakningsrådet strategi. Der står også kanelbullar på menuen hos mig i dag – og jeg glæder mig!

Hvis du vil bage egne kanelbullar for at fejre, har jeg lavet en video sammen med Mig og Min Mad, hvor jeg deler min bedste opskrift.

Find opskriften på kanelbullar her.

Vil du se flere hyggelige madvideoer, foreslår jeg, at du hopper over på Mig og Min Mads YouTube-kanal. Der er der både kager, snacks og aftensmad. Du er selvfølgelig også velkommen at kigge ind på min egen YouTube-kanal. Der er ikke helt lige så mange videoer, som hos Mig og Min Mad, men til gengæld er der masser af svenske opskrifter.

Måske er det her også noget for dig?

 • Louise
  5. oktober 2017 at 8:46

  Tak for opskriften på de lækreste kanelbuller/snurrer jeg har bagt hidtil Vil dog lige gøre opmærksom på, at den opskrift der linkes til her kun angiver 2dl mælk og det er lige lidt nok. Heldigvis tjekkede jeg også videoen og derunder står der 5 dl, som passer bedre.

  • Linn
   5. oktober 2017 at 8:53

   Fedt at høre, du kan lide kanelbullarna! Yay! Og TAK for at du gør opmærksom på fejlen – jeg har skrevet til Mig og Min Mad nu, så forhåbentlig kan de få det fikset hurtigt. Jeg er glad for at høre, du fik det løst inde på YouTube.