Toplister

5 grønne salater at servere til julemaden

5 grønne salater til julemaden | Frk. Kræsen

Hvis jeg må bestemme, er mindst halvdelen af ugens måltider vegetariske. Jeg har lige så tit lyst til stegt spidskål, som jeg har lyst til bøf (eller, i virkeligheden har jeg faktisk lyst til stegt kål meget mere tit, end jeg har lyst til bøf), og jeg bliver altid en anelse forvirret, hvis et måltid ikke serveres med nogen form for salat. For så mangler der noget på tallerken.

Hvis du bare minder en smule om mig, har du det nok lige så stramt med julemad, som jeg har. Den svenske julemenu minder godt nok ikke så meget om den danske, men en ting har de to til fælles: Manglen på grønne indslag og salat. Hold nu op, hvor er julen en kød-agtig omgang! Jeg ved godt, det er tradition, men nogle traditioner er altså til for at brydes. Ikke?

For at få en smule mere balance i julemaden, plejer jeg altid at lave nogle salater, som jeg serverer til. Her er fem favoritter, som sagtens kan gå til både and, paneret fisk og frikadeller.

Opskrift: Hvidkålssalat med pære | Frk. Kræsen

Salat med hvidkål og pære

En nem salat med kål, gulerødder og pære. Find opskriften her.

Salat med rosenkål og kikærter

Den her salat med rosenkål og kikærter er perfekt, hvis du vil sikre, at dine julegæster bliver mætte. Find opskriften her.

Opskrift: Salat med perlebyg og granatæble

Salat med perlebyg og granatæble

Den her salat med perlebyg, granatæble og cherrytomater er en af mine yndlingssalater. Den er fuld af smag og passer perfekt året rundt. Find opskriften her.

Opskrift: Grønkålsalat med æbler

Grønkålssalat med æble og rødbeder

Den her grønkålsalat med æble og rødbeder er en smule mere julet og passer perfekt til julefrokosten. Find opskriften her.

Opskrift: Salat med grønkål og appelsin

Grønkålssalat med appelsiner og granatæble

Der skal næsten appelsin i en god decembersalat, og det er der også i den her opskrift. Find opskriften her.

Måske er det her også noget for dig?

 • Esther
  27. december 2016 at 9:36

  Jeg bor nær Frederiksund og jeg kan nemt tage s-toget til Hillerød Roskilde og Kbh:)

 • Esther
  26. december 2016 at 18:19

  Hej Linn, helt enig nogle traditioner er til for at brydes:)
  Jeg går i 8. klasse og skal til foråret i praktik. Da jeg er lidt af en mad/dessert nørd og går i køkkenet så snart jeg kan komme til det, ville jeg høre om du har nogle ideer til et sted jeg kan søge, der har med mad at gøre.
  Jeg håber du har nogle ideer, kh Esther

  • Linn
   26. december 2016 at 18:30

   Hej Esther. Lyder sjovt med praktik 🙂 Tror bestemt jeg har nogle forslag til dig. Hvilken del af landet skal det være? I København? Kh. Linn