Salat

Opskrift: Salat med perlebyg og granatæble

Opskrift: Salat med perlebyg og granatæble

Klik her for hele opskriften

Sidste weekend var jeg til fest. Min ven Christian, der både er vild med franske vine og Frankrig på det store hele, fejrede sin fødselsdag med en fest med fransk tema. Da vi kom, stod han klar med champagne (han fortalte meget begejstret, hvad det var for en slags, men den del husker jeg ikke (måske fordi jeg kom til at drikke en smule mere end hvad jeg havde tænkt af den..?)).

Aftenens menu var primært vegansk. Den var ikke specielt fransk – faktisk blev vi enige om, at maden mest virkede italiensk og indisk(!). Men hold op, hvor var det godt. Jeg gik frem og tilbage til køkkenet fem gange. Fem gange! Sidst jeg gjorde det, var da jeg var i Tunisien for 15 år siden, og de havde en all you can it is-buffé på restauranten.

Det meste af maden kom fra en restaurant, men salaten havde hans mor stået for. Den var mindst lige så god som resten af maden, så bagefter var jeg nødt til at spørge om opskriften. Dagen efter kunne jeg selvfølgelig ikke huske mængderne, hun fortalte mig, men jeg var nødt til at prøve at genskabe den alligevel. Og det lykkedes heldigvis. Jeg har tilføjet en smule mynte, men ellers er hun ophavskvinde til den lækre salat, som jeg tænker passer perfekt til forår og årets første grill.

Opskrift: Salat med perlebyg og granatæbleOpskrift: Salat med perlebyg og granatæbleOpskrift: Salat med perlebyg og granatæbleOpskrift: Salat med perlebyg og granatæbleOpskrift: Salat med perlebyg og granatæbleOpskrift: Salat med perlebyg og granatæbleOpskrift: Salat med perlebyg og granatæbleOpskrift: Salat med perlebyg og granatæbleOpskrift: Salat med perlebyg og granatæbleOpskrift: Salat med perlebyg og granatæble

Perlebygsalat med granatæble og cherrytomater

Serves: 2 personer
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • 1,5 dl perlebyg
 • 15 cherrytomater
 • 0,5 granatæble
 • 2 kviste mynte
 • 1 håndfuld persille
 • 1 øko-citron
 • 0,5 fed hvidløg
 • 1 nip cayennepeber
 • 1 spsk. olie

Instructions

1

Kog perlebyg efter anvisning på pakken.

2

Del granatæblet. Tag kernerne ud. Del tomaterne i kvarte.

3

Hak persille og mynte fint.

4

Bland perlebyg, tomat, granatæble, mynte og persille.

5

Riv citronskal. Pres citronsaft. Riv hvidløg.

6

Bland citronskal, citronsaft, hvidløg, olie og cayennepeber.

7

Vend salaten i marinaden.

Andre opskrifter med perlebyg:
Bygotto med kantareller
Salat med perlebyg og crunchy grønt

Måske er det her også noget for dig?

 • Heidi Kokborg
  8. maj 2016 at 18:28

  Mmm… Hvor ser den salat altså bare god ud. Den skal helt sikkert prøves en varm sommeraften 😉

  • Linn
   8. maj 2016 at 18:32

   Tak! Det er lige sådan en aften, jeg også tænker, den passer bedst 🙂