Måltider/ Video

Opskrift: Svenske köttbullar

I dag står menuen på svenske köttbullar. Alle kender dem, og de fleste har spist en (eller 10!) på diverse besøg i IKEA. Og selvom jeg godt kan lide, at Ingvar Kamprad (manden bag IKEA) har gjort köttbullarna verdenskendte, vil jeg altså slå et slag for den hjemmelavede slags.

Jeg laver köttbullar efter min mors opskrift. Jeg har prøvet mange forskellige opskrifter, men hver gang må jeg konstatere, at mamma hjemme i Sverige ved, hvad hun har gang i, når hun serverer köttbullar til aftensmad. Så nu bruger jeg hendes opskrift hver gang.

I de mest old school svenske hjem serveres köttbullar med tyttebærsyltetøj, kartofler og brun sovs. Lige som i IKEA. Hjemme i mit Københavner-køkken serveres de tit med lidt grønnere tilbehør. Den her salat med perlebyg, cherrytomater og granatæble er altid et hit, lige som den her nemme kartoffelsalat.

Jeg har hoppet ind foran kameraet i køkkenet sammen med SuperBrugsen og deres opskriftsunivers Mig og min mad for at dele opskriften på svenske köttbullar med klassiske svenske tilbehør med jer. SuperBrugsen vil nemlig gerne inspirere til lækker og hjemmelavet mad, og det gør de gennem en YouTube-kanal med masser af opskriftvideoer.

Fremgangsmåden kan du se i videon. Hele opskriften kan du finde over på Mig og min mad.

★ Her er opskriften på svenske köttbullar ★

3 fif til svenske köttbullar
✔ Jeg kommer altid fint hakket persille i mine köttbullar. Det er ikke en traditionel svensk ingrediens, men det smager lækkert.
✔ Jeg river altid løget, når jeg laver köttbullar. Foretrækker du at hakke det fint, virker det også.
✔ Som du kan se i videoen, “bager” jeg mine köttbullar i ovnen, inden jeg steger dem i panden. Jeg synes, det er en ekstra nem måde, når du laver mange. Og så holder de nemmere sammen.

PS.
Vil du se flere madvideoer, kan det være en god idé at subscribe til Mig og min mads YouTube-kanal her. Og vil du følge med i mine videoer, kan du også kigge over på min YouTube-kanal.

Måske er det her også noget for dig?