Søde tilbehør

Opskrift: Tyttebærscones

Opskrift: Scones med tyttebær | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Jeg har aldrig slev plukket tyttebær. De vokser ikke i min del af Sverige, og de giver ikke samme tilfredse sus i maven, når man fylder hænderne og siden munden med dem, som f.eks. jordbær og hindbær gør. Men jeg har alligevel en lille tyttebærforelskelse, som blomstrer op hvert efterår. De små smuksure bær, som minder mig om både syltetøj på IKEA og gåture i skoven.

På min Sverigetur forrige weekend købte min mor og jeg to(!) kilo, som jeg brugte en hel time på at rense. Mine fingertopper var rødbrune på den ikke så pæne måde i fem dage bagefter, så de havde bare at smage godt. Min første tyttebærkreation blev de her scones, som altid er et hit med jordbær. Det var de heldigvis også med tyttebær.

Opskrift: Scones med tyttebær | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med tyttebær | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med tyttebær | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med tyttebær | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med tyttebær | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med tyttebær | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med tyttebær | Frk. KræsenOpskrift: Scones med tyttebær | Frk. Kræsen

Scones med tyttebær

Serves: 8 scones
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 5 dl mel
 • 0,5 tsk. salt
 • 2 tsk. bagepulver
 • 0,75 dl sukker
 • 75 g smør
 • 1,25 dl mælk
 • 1 æg
 • 1 dl frosne tyttebær

Instructions

1

Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen.

2

Hak smør og smuldr i dejen.

3

Pisk æg og mælk i en egen skål. Rør ned i dejen.

4

Arbejd ind tyttebær i dejen.

5

Form til 8 scones på en bageplade.

6

Bag ved 200 grader i cirka 200 minutter.

Andre opskrifter med tyttebær:
Cupcakes med tyttebær og hvid chokolade
Syltetøj med tyttebær

Måske er det her også noget for dig?

 • Sofie Hyttel Friberg
  26. september 2017 at 13:24

  Hov – hvor er opskriften henne??? 🙂

  • Linn
   26. september 2017 at 15:23

   Den var lige væk – men nu er den tilbage! Beklager forvirringen 🙂

 • Sofie
  22. august 2014 at 18:14

  Tyttebærscones for dummies det er da en fed overskrift til en flot billedserie det er virkelig flot lavet og meget sjovt opsat.
  jeg har aldrig smagt Tyttebærscones men nu skal det prøves

  TAK for god opskrift

  • Linn
   23. august 2014 at 16:36

   Selv tak fordi du kigger med!

 • Malene
  6. oktober 2013 at 19:04

  Hej Frk. Kræsen
  Først og fremmest så er det en rigtig flot blog du har. Skønne billeder og en rigtig sjov måde at vise fremgangsmåden på. :).
  Jeg elsker scones, men har aldrig før prøvet at lave dem med tyttebær, så det skal helt sikkert prøves.
  Jeg har erfaringer med at bær og hvid chokolade passer utrolig godt sammen i bagværk, så hvid chokolade bliver helt sikkert tilføjes til min opskrift, og det kan anbefales. Også sammen med jordbær 🙂

  • Linn
   7. oktober 2013 at 5:06

   Tak 🙂 Dejligt at høre at du kan lide det her inde. Jeg har faktisk lige bagt cupcakes med tyttebær og hvid chokolade, og er helt enig med dig i at det er et hit. Det skal jeg gøre snart igen 🙂