Frk. Kræsens Favoritter/ Søde tilbehør

Opskrift: Havtorn curd og 5x link-love

Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Der er fuldt af dejlige ting i blogland lige nu, og jeg har fundet et par (eller fem) favoritter den seneste måned, som jeg tænkte, jeg ville dele i dag.

5x link love

 Christina Bonde har lavet en vegansk cheesecake med græskar, der ligner en million. Hvis den bare smager i nærheden af lige så meget, som den ser ud, må det være efterårets lækreste kage!

❤ Anneli fra Et skridt ad gangen har lavet ramen. Hun skriver, at hun indtil videre kun har fået skuffende versioner ude på de københavnske ramen-restauranter, og jeg er virkelig enig. Kan ramen-stederne ikke finde ud af det, må man prøve selv derhjemme.

❤ Appropå restauranter ude i København, så har Maria fra Vanløse Blues lavet en fin lille guide over de bedste veganske steder rundt omkring i byen. Jeg er frisk på at prøve flere af dem.

❤ Jeg kan så godt lide svenske Agnes blog Cashew Kitchen (seriøst, hendes billeder er outstanding!). Nu har hun lavet gulerodssuppe med ingefær og lime.

❤ Dagens sidste tip er lidt ananas i egen juice (jeg elsker alle danske ordsprog der indeholder mad, så jeg bruger alle muligheder jeg har for at sige dem…). For nogle uger siden var jeg interviewet i podcasten Help Marketing, hvor jeg talte om at bygge en egen digital platform. Hvis du synes den slags er spændende, fortæller jeg en del om, hvordan jeg arbejdet med Frk. Kræsen fra start til i dag.

Og nu… over til dagens opskrift: Havtorn curd. Syrligt og virkelig lækkert. Her på billederne har jeg serveret det med græskar-vafler. Jeg har brugt den her opskrift på vafler, men bagt dem i et belgisk vaffeljern i stedet for.

Hvis du ikke har lavet curd før, har jeg nogle ekstra tips:

3 tips til havtorn curd

✔ Jeg bruger tit frosne havtorn, som jeg køber i supermarkedet. De behøver ikke tøes op, inden du bruger dem – for de skal jo alligevel koges.

✔ Det er vigtigt, at du har lav varme, når du kommer æggene i gryden. Hvis det er for varmt, klumper æggene sig sammen, og det bliver ikke til nogen curd.

✔ Gå efter at få samme konsistens som en vaniliesovs. Din curd bliver lidt tykkere, når den er kølet ned.

Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen Opskrift: Havtorn curd | Frk. Kræsen

Havtorn curd

Serves: cirka 2 dl
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 150 g havtorn
 • 1 spsk. vand
 • 40 g smør
 • 2 spsk. sukker
 • 1 nip vaniljepulver
 • 2 æg

Instructions

1

Kom havtorn og vand i en gryde. Kop op. Lad simre et par minutter.

2

Blend blandingen.

3

Si blandingen. Brug 1 dl af havtornsaften.

4

Skær smørret i mindre stykker.

5

Kom havtornsaft, 1 spsk. sukker og smør i en gryde. Varm op på lav varme, så smørret smelter.

6

Pisk æg, 1 spsk. sukker og vaniljepulver sammen.

7

Kom æg-blandingen i gryden. Varm på lav varme. Pisk løbende, indtil blandingen er blevet tyk - cirka 5 minutter.

8

Opbevar i køleskab. Det kan holde sig cirka 5 dage.

PS. Her er min opskrift på klassisk lemon curd.

Måske er det her også noget for dig?

 • Camilla
  14. november 2016 at 13:45

  Hvor ser det bare lækkert ud! Især på de der vafler – så sidder man altså lidt og savler her bag skærmen 😉

  Mange Hilsner
  Camilla,
  http://www.pilenskoekken.dk

  • Linn
   14. november 2016 at 20:46

   Åh, jeg er glad for at høre, du synes, det ser lækkert ud. Tak! 🙂

 • Marina
  1. november 2016 at 22:21

  Hold da op som det bare lyder lækkert og billederne er fantastiske.

  • Linn
   2. november 2016 at 8:00

   Tak Marina! 🙂

 • Agnes {Cashew Kitchen}
  31. oktober 2016 at 8:43

  Vad gott det ser ut! Havtornscurd alltså, höstlyx <3
  Och tack fina du för länkkärleken! Vad glad jag blev när jag såg det! 😀
  Hoppas du har haft en superfin helg.
  xx Agnes

  • Linn
   31. oktober 2016 at 13:29

   Tack! 🙂 Höstlyx måste ju vara något av det absolut bästa. Och “varsågod” – jag får så mycket inspiration inne hos dig hela tiden. Allt du gör låter så himla gott!

 • Sara
  31. oktober 2016 at 8:25

  Fine billeder! Ser lækkert ud 🙂

  • Linn
   31. oktober 2016 at 13:29

   Tak! <3

 • Camilla Almlund
  31. oktober 2016 at 7:14

  Hej Linn.
  Hvor køber du frosne havtorn? Kan simpelthen ikke finde dem 🙁
  Jeg kunne også godt bruge nogle tyttebær (evt frosne) – har du fundet dem nogle steder her i DK?
  Mvh Camilla.

  • Linn
   31. oktober 2016 at 7:41

   Hej Camilla,
   Jeg plejer at finde dem i “min” Kvickly på Nørrebro. Må indrømme, at jeg tænkte, de fandtes i de fleste lignende supermarkeder, når jeg nu altid har så nemt ved at finde dem. Det er de her, jeg tit køber i Coop: https://mad.coop.dk/frost/frugt-og-groent/frugt-og-baer/havtorn-7340011459606

   Tyttebær er sværere, synes jeg. I september har jeg nogle gange fundet friske i Torvehallerne i København, men har aldrig set hverken frosne eller friske i nogle butikker.

   Håber du finder nogle 🙂

 • Freja
  30. oktober 2016 at 15:57

  Sejt med podcastet! Det skal jeg lytte til 🙂 Har også selv interviewet Ann-christine fra Valdemarsro om at starte en blog (https://frejalyngbo.wordpress.com/2016/10/25/722/ ), så sådan et podcast fanger da lige interessen!

  https://frejalyngbo.wordpress.com

  • Linn
   31. oktober 2016 at 7:37

   Spændende – jeg må ind og læse interviewet – den slags er altid sjov at kigge med på 🙂