Søde tilbehør

Opskrift: Tyttebærsyltetøj

Opskrift: Tyttebærsyltetøj | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

På et tidspunkt delte jeg en opskrift på stegt flæsk med persillesovs her på bloggen. Danmarks nationalret. Skal man finde Sveriges nationalret, behøver man ikke lave nogen stor konkurrence, som Dan Jørgensen gjorde for at finde den danske. Det er nok at tage på tur til IKEA. For bliver det mere svensk end köttbullar, brun sovs og tyttebærsyltetøj?

Det er ikke helt så nemt at få fat på tyttebær i Danmark, som det er i Sverige. Men nogle steder findes det faktisk i frysedisken (jeg har haft succes med at finde frosne tyttebær både i Irma og på Nemlig). Og hvis du kan finde en pakke, kan det være, du skal trylle noget af det om til tyttebærsyltetøj. Det er ikke specielt svært og smager dejligt.

Er du på udkig efter tyttebær i Sverige (de er i sæson i starten af efteråret), skal du lige have styr på det svenske navn. På svensk hedder tyttebær nemlig lingon, og syltetøjet kaldes for lingonsylt. Tager du på roadtrip i det svenske, kan det være, du også får serveret tyttebærsyltetøj under navnet ”krösemos”. Sådan siger man nemlig i Västergötland – en region øst for Göteborg.

3 fif til tyttebærsyltetøj
✔ Tyttebær indeholder benzoesyre, som har en konserverende effekt. Derfor behøver du ikke tilsætte konserveringsmiddel – syltetøjet har det fint uden.
✔ Du kan både lave tyttebærsyltetøj med frosne og friske tyttebær.
✔ Vil du have lidt mere spændende syltetøj, kan du tilsætte rødvin i stedet for vand i gryden. Det giver en dejlig og lidt anderledes smag.

Opskrift: Tyttebærsyltetøj | Frk. KræsenOpskrift: Tyttebærsyltetøj | Frk. KræsenOpskrift: Tyttebærsyltetøj | Frk. KræsenOpskrift: Tyttebærsyltetøj | Frk. Kræsen

Tyttebærsyltetøj

Serves: Cirka 6 dl
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

  • 500 g tyttebær (gerne frosne)
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl syltesukker

Instructions

1

Kom tyttebær, vand, sukker og syltesukker i en gryde.

2

Bring i kog. Lad simre 5-7 minutter.

3

Fjern evt. skum på toppen af syltetøjet.

4

Kom på rene glas. Opbevar i køleskabet.

Andre opskrifter på syltetøj:
Solbærsyltetøj
Brombærsyltetøj
Rabarber- og jordbærsyltetøj med chiafrø
Syltetøj med ribs og hindbær
Stikkelsbærsyltetøj
Rabarberkompot

Måske er det her også noget for dig?