Kager med frugt og bær

Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær

Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær | Frk. Kræsen

I søndags havde M fødselsdag, og jeg stod for lagkagen. Efter et par hyggelige timer med brunch og kaffe på et café tæt på, skyndede jeg hjem for at lade fantasien løbe frit, samtidigt som jeg kiggede igennem hver eneste kagebog, jeg har på min hylde, for at få inspiration. Efter meget overvejelser og lidt for lang tid på Pinterest besluttede jeg mig for at lave en lagkage med hindbær og flødeskum i midten og flødeost-glasur og blåbær på toppen.

M er den fineste man kan forestille sig, og derfor skulle min kage også være det. Tale om presse, selvom den “kun” kom fra mig selv. Jeg lavede mit allere bedste, inden jeg balanserede hele kagen hjem til M i blæst og med 3 meter sølvpapir rundt omkring. Da vi skulle spise kom nogle søde kollegievenner på besøg, og haps, så var kagen slut. Det er så dejligt med folk fra kollegiet, for de spiser til faden er tomme. Hvad mere kan en amtatørbager ønske?

Opskrift: Lagkage med hindbær og blåbær

Lagkagebund:
4 æg
2 dl sukker
1 dl mel
1 dl kartoffelmel
2 tsk. bagepulver

Fyld i midten:
Frosne hindbær
1 dl pisket flødeskum

Glasur:
300 g flødeost
0,75 dl flormelis
1 dl piskefløde

Topping:
Friske blåbær

Start med at lave kagebunden. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og rør i æg-blandingen. Pisk sammen og hæld i en form (cirka 21 cm). Bag kagen i cirka 30 minutter ved 175 grader. Lad kagen blive kold, inden du forsigtigt skærer den i tre bundner.

Varm hindbæren ved lav temperatur, så at de bliver mere flydende og ikke klumper. Pisk flødeskum der skal være mellem bunderne af kagen.

Pisk flødeost og flormelis med et elektrisk piskeris. Hæld siden i lidt af fløden ad gangen, og pisk til du har en fin konsistens. Sæt evt. i køleskab indtil du skal bruge den.

Når kagen er kold, fylder du på med hindbær og flødeskum mellem lager 1 og 2, og mellem lager 2 og 3. Læg på top-lagret og smør et tyndt lager glasur rundt hele kagen. På den her måde lukker du inde krummerne. Læg derefter på et tykkere lager på hele kagen, så du dækker bunden. Afslut med at pynte med glasur og blåbær som du gerne vil have det.

Opskrift: Bund fra Sju Sorters Kakor og glasur inspireret fra Mia Öhrns bog

Måske er det her også noget for dig?

 • A + K = ♥
  25. februar 2014 at 12:17

  Hvor er den bare fin og sommerlig!

  – Anne

  • Linn
   26. februar 2014 at 15:34

   Tak 🙂