Søde tilbehør

Opskrift: 2x hjemmelavet granola

Opskrift: Hjemmelavet granola | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet granola | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet granola | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet granola | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet granola | Frk. KræsenOpskrift: Hjemmelavet granola | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet granola | Frk. Kræsen

Weekend og langsom morgenmad hænger sammen, ikke? Noget af det mest luksus-agtige jeg kan komme i tanke om er hotelmorgenmad. Eller morgenmad på café. Da Nordisk Brødhus stadigvæk fandtes i København, gik M og jeg nogen gange derhenne og spiste morgenmad i weekenden. Det var byens bedste. Men så lukkede de tidligere i år, og jeg har ikke spist morgenmad ude i København siden.

Da jeg var i Sakskøbing og arbejdede på Frugtfestivalen sidste weekend, var jeg så heldig at bo på hotel, hvilket virkelig ikke sker specielt tit. Det er selvfølgelig skønt med nyvasket sengetøj og hyggelige hotelværelser, men det der virkelig topper i min forkælelsesbog er morgenmaden. Alle de valgmuligheder!

Når jeg ikke spiser morgenmad på hotel og café, prøver jeg stadigvæk at lave lidt ekstra ud af det. I hvert fald i weekenden. Jeg har købt nyt efterårste og lavet to slags lækker granola. Den ene er fuld af frugt og i den anden er er det skruet op for alle efterårskrydderier. Perfekt en søndag morgen.

Opskrift: Granola med frugt (cirka 8 dl)
150 g. havregryn
100 g. mandler
50 g. græskarkerner
50 g. solsikkekerner
15 g. sesamfrø
50 g. tørrede tranebær
50 g. bananchips
100 g. tørrede abrikoser
2 spsk. kokosolie
1 appelsin (eller 2 spsk. appelsinjuice)

Hak mandlerne og bland med havregryn, græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø i en skål.

Varm kokosolie og saften fra en appelsin i en gryde. Hæld det over müsli-blandingen og rør rundt. Fordel blandingen på en bageplade og bag i ovnen i 20 minutter ved 125 grader. Rør rundt i det et par gange.

Skær abrikoserne i mindre stykker og bland i müslien efter 20 minutter. Bag i yderligere 10 minutter. Fordel tørrede tranebær og bananchips i din granola, når den kommer ud fra ovnen.

Opskrift: Spicy granola (cirka 8 dl)
150 g. havregryn
100 g. mandler
50 g. græskarkerner
50 g. solsikkekerner
15 g. sesamfrø
1 tsk. kanel
1 nip stødte nelliker
30 g. kokosmel
100 g. dadler

2 spsk. æblemost

2 spsk. kokosolie
1 cm. frisk ingefær

Hak mandlerne og bland med havregryn, græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø i en skål. Tilføj også kokosmel, kanel og nelliker.

Riv ingefæren. Varm kokosolie, æblemost og reven ingefær i en gryde. Hæld det over müsli-blandingen og rør rundt. Fordel blandingen på en bageplade og bag i ovnen i 20 minutter ved 125 grader. Rør rundt i det et par gange.

Skær dadlerne i mindre stykker og bland i müslien efter 20 minutter. Bag i yderligere 10 minutter inden det er færdig.

Har du travlt?

Jeg har også en opskrift på hurtig granola, som bare tager 10 minutter at lave.

Måske er det her også noget for dig?

 • Diana Winther
  23. oktober 2015 at 18:19

  Det ser rigtig lækkert ud! Herhjemme elsker vi også de lange weekend morgener med en god skål skyr og hjemmelavet granola 😉

  http://www.bydianawi.com

  • Linn
   24. oktober 2015 at 10:33

   Tak! De lange morgener er bare noget specielt 🙂