Grød

Opskrift: Chiagrød med hindbær

Opskrift: Chiagrød med hindbær | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

God morgen!

Jeg tænkte, vi lige skulle snakke lidt om de der chiafrø. Jeg tror ikke, de behøver nogen lang introduktion – det virker nemlig til, at de fleste kender dem efterhånden. Og vi kan hurtigt blive enige om, at de er sunde. Men smager de godt? Jeg synes, det er en sjov snak – for næsten alle jeg kender, der har smagt dem, har en mening om dem.

Nogle synes de smager fremragende.
Nogle synes de smager virkelig kedeligt.

Jeg er lidt i midten. For de kan virkelig smage kedeligt, hvis man ikke gør sig umage. Men det har jeg prøvet her, og jeg synes, det er den bedste opskrift med de små frø, jeg har smagt indtil videre. Men så er jeg jo også vild med hindbær. Og farverige retter. Velbekomme!

3 fif til chiagrød med hindbær
✔ Har du ikke hindbær, kan du også bruge andre bær i den her opskrift. Jeg foretrækker lidt syrlige bær, men de fleste virker fint.
✔ Almindelig kokosmælk giver en lidt tykkere chiagrød end fedtfattig kokosmælk. Men begge dele smager fint.
✔ Chiagrøden kan holde nogle dage i køleskab, så du kan sagtens lave grød til 2-3 dage ad gangen.

Opskrift: Chiagrød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med hindbær | Frk. KræsenOpskrift: Chiagrød med hindbær | Frk. KræsenOpskrift: Chiagrød med hindbær | Frk. KræsenOpskrift: Chiagrød med hindbær | Frk. Kræsen

Chiagrød med hindbær

Serves: 2 portioner
Cooking Time: 15 minutter + 1 time i køleskab

Ingredients

 • 2 dl frosne hindbær
 • 1 spsk. vand
 • 0,5 mango
 • 1 dl kokosmælk
 • 1 nip vaniljepulver
 • 0,5 citron
 • 4 spsk. chiafrø

Instructions

1

Varm hindbær og vand i en gryde. Lad dem køle af.

2

Skær mangoen i mindre stykker.

3

Blend hindbær, mango, kokosmælk og vaniljepulver.

4

Smag til med citronsaft.

5

Bland i chiafrø. Sæt i køleskab i mindst en time.

6

Tag ud af køleskab. Top f.eks. med skyr, granola og frisk mynte.

Andre opskrifter på chiagrød:
Chiagrød med mango og appelsin
Chiagrød med chokolade
Chiagrød med mandelmælk og granatæble

Måske er det her også noget for dig?

 • Mathilde Holst
  2. maj 2017 at 13:37

  Hej Linn
  Kan man lave til flere dage på en gang? Altså fx lave 3 glas og så have til 3 dage, eller er holdbarheden kun et døgn?

  • Linn
   2. maj 2017 at 13:41

   Hej Mathilde. Det tror jeg fint, at du kan – så længe du opbevarer dem i en lufttæt beholder. Men tror maks, du skal lave til tre dage ad gangen – fire dage i køleskab er lige i overkanten.

 • Ane
  9. januar 2016 at 19:01

  Wow det er lækkert! Første gang jeg har smagt chiafrø, og det gjorde lidt ondt på dankortet at købe en så lille portion, som jeg ikke rigtig vidste, hvad var… Men jeg er mega vild med den her opskrift. Må hellere prøve chokoladeversionen også 😉

  • Linn
   9. januar 2016 at 20:25

   Du har ret, det er dyrt! Så jeg er glad, du kunne lide det 🙂 Håber choko-versionen bliver en lige så stor succes!

 • Maj
  5. januar 2016 at 11:15

  Hej Linn.
  Hvor længe kan grøden holde sig i køleskabet?
  Kan man lave den dagen før og spise den som køleskabsgrød om morgenen?
  Vh Maj

  • Linn
   5. januar 2016 at 11:23

   Det kan du sagtens gøre – jeg laver tit den dagen før og tager den med på arbejde dagen efter – hvor jeg så først spiser den om eftermiddagen. Så den kan fint klare 24 timer.

   • Maj
    5. januar 2016 at 13:12

    Super – tak for det 🙂

 • Maria Hoffbeck
  18. oktober 2015 at 17:30

  Det ser skønt ud og virkelig velsmagende frugt sammen med frøene 🙂
  Det skal da bestemt prøves herhjemme.
  God aften herfra.

  • Linn
   19. oktober 2015 at 8:05

   Hindbær og mango er bare et sikkert kort 🙂 God dag til dig Maria!

 • Anna Warrington
  18. oktober 2015 at 9:09

  Ej, jeg har prøvet at lave chia grød SÅ mange gange og det kikser bare HVER gang! Jeg må føle din guide her og prøve igen. Det ser jo for lækkert ud!

  • Linn
   18. oktober 2015 at 9:42

   Så håber jeg, det lykkes den her gang 🙂

 • Johanne
  18. oktober 2015 at 9:01

  Mango og hindbær lyder virkelig som en lækker kombi! Det må jeg helt klart have afprøvet. Jeg tænker også, det vil være lækkert med nogle af alle de brombær, jeg har fået plukket og gemt i fryseren til at forsøde vintermånederne 🙂
  Jeg befinder mig også sådan lidt midt imellem mht. chiafrøene, men min favorit indtil videre har været med banan og peanutbutter. Men okay, den kombi redder jo også bare alt 😉
  Tak for altid fine opskrifter <3

  • Linn
   18. oktober 2015 at 9:42

   Åh, banan og peanutbutter! Det skal jeg prøve, det lyder som en dessert! Mums 🙂 Og ja, brombær burde også være virkelig godt.