Søde tilbehør

Opskrift: Lemon curd

Opskrift: Lemon curd | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Når man arbejder med at lave opskrifter og tage madbilleder, har man næsten altid et fuldt køleskab. Mit plejer at indholde ualmindeligt mange rester og underlige ingredienser, der skal bruges til forskellige projekter og photoshoots.

For noget tid siden havde jeg lige købt stort ind til et møde med en kunde, hvor jeg skulle lave mad. Lige da jeg havde lagt de sidste ting i køleskabet, ringede kunden. De kunne fortælle mig, at mødet desværre var nødt til at rykkes til en anden uge. Så pludseligt stod jeg med et halvt kilo cherrytomater, fem slags salater, masser af pære, tre pakker spinat og ualmindeligt mange citroner, der ikke kunne holde sig til næste mødedato. Sådan en gang må man være lidt kreativ.

Heldigvis er jeg næsten altid frisk på en udfordring, så jeg fik brugt det hele. Alle pære blev til en lækker pærecrumble, som vi spiste i solen på baggården. Tomaterne blev tilbehør til flere omgange aftensmad. Og citronerne blev til et glas med syrlig lemon curd.

Da lemon curden var færdig, havde jeg et nyt problem. For hvad skulle den spises til? Senere samme dag tryllede jeg frem en omgang vafler. Det passer jo perfekt med lemon curd og vaniljeis – så var endnu et problem løst på fineste vis…

3 fif til lemon curd
✔ Klassisk lemon curd indeholder kun citroner. Men du kan sagtens blande lidt limesaft i gryden også. Det smager lækkert og lidt anderledes.
✔ Det er vigtigt, at det ikke bobler for meget i gryden. Hav temperaturen på lav eller middel varme.
✔ Lemon curd bliver lidt mere tykt i konsistensen, når det er blevet koldt. Så kog den ikke for tyk til at starte med – den bliver endnu tykkere efter en tur i køleskabet.

Opskrift: Lemon curd | Frk. Kræsen Opskrift: Lemon curd | Frk. Kræsen Opskrift: Lemon curd | Frk. Kræsen Opskrift: Lemon curd | Frk. Kræsen

Lemon curd

Serves: 1 glas (cirka 2,5 dl)
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

  • 1 dl citronsaft
  • 2 spsk. sukker
  • 1 nip vaniljepulver
  • 40 g smør
  • 2 æg

Instructions

1

Pres citronerne. Kom saften i en gryde.

2

Kom halvdelen af sukkeret i gryden. Skiv smørret, og læg i gryden.

3

Varm indtil smørret er smeltet. Det skal ikke koge.

4

Pisk æggene med resten af sukkeret og vaniljepulveret.

5

Hæld ægge-blandingen i gryden. Pisk, til blandingen begynder at blive tyk.

6

Lad gryden stå på komfuret et par minutter efter, at indholdet er blevet tykt.

7

Opbevar lemoncurd i et glas i køleskabet.

PS.
Jeg har også en opskrift på havtorn curd.

Måske er det her også noget for dig?