Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Pizza med kartofler, crème fraiche og tang-kaviar

Opskrift: Pizza med kartofler, creme fraiche og tang-kaviar | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Den her sommer har jeg spist aftensmad udenfor næsten alle aftner. M og jeg har kun gået ind to gange. Da det regnede. Og så sat vi faktisk indenfor i onsdags, da vi spiste den her pizza med kartofler, créme fraiche og tang-kaviar. Det blev simpelthen for upraktisk at løbe op og ned i trapperne, da fira gange pizza skulle ind og ud af ovnen.

Hvis onsdag aften var en varm omgang, med ovnen kørendes på maks og aftensmad indenfor, var i går aftes noget helt andet. Der tog vi nemlig ud og spiste.

Vi havde sigtet indstillet på Blaaregn. En lille og ganske blå restaurant ved siden af Kølsters Tolv Haner på Nørrebro. Kølsters Tolv Haner er en af min yndlingsølbarer, og for et styk tid siden startede de en lille restaurang i nabobygningen. Der serverer de fisk og snacks. Om sommeren dækker de op på nogle få borde udenfor, og det var sådan et, M og jeg håbede, at vi kunne snuppe.

Vi var heldige nok til at score et bord ved siden af to store solsikkeblomster og blev serverede det lækreste måltid. Det sidste år er jeg virkelig blevet træt af mellemambitiøse hipsterrestauranter, hvor man skal spise 3-4 små retter med nordiske smage for at blive mæt. Så at få en hel rødspætte på en blå genbrugstallerken foran sig, var lige hvad jeg havde lyst til.

Det er svært at beskrive Blaaregn. For hvordan beskriver man noget, der virker til at være lige så inspireret af bedstemors sommerhus i 70:erne som en græsk ferierestaurant ved stranden? Det er svært. En skør og perfekt blanding.

Skør og perfekt er to ord, som man måske også kan bruge til dagens ret. M kiggede i hvert fald overrasket på sin pizza, da jeg satte den foran ham for et par dage siden. Og konstaterede, at det ikke mindede om en pizza. Jeg tror til og med, han brugte ordet ”underlig kombination” for at beskrive den.

Jeg forstår godt, hvad han mener. For det er ikke hver dag, man får serveret kold kartoffelpizza med créme fraiche, tang-kaviar og purløg på toppen. Men lige som med Blaaregn så virker det bare. Selvom det er lidt skørt.

4 fif til pizza med kartofler
✔ Du kan købe pizzadej færdig eller bage selv. Bager du selv, har jeg både en opskrift på klassisk pizzadej og på koldhævet pizzadej.
✔ Kartoflerne skal være så tynde som muligt. Ellers er de rå, når resten af pizzaen er færdig. Har du et mandolinjern, kan du bruge det. Har du ikke et mandolinjern, så skær så tyndt du kan.
✔ Jeg plejer at servere den her pizzaen kold. Jeg ved, at det lyder lidt underligt, men det passer rigtigt godt med toppingen. Kombinationen med créme fraiche og tang-kaviar smager bedre, når pizzaen ikke er varm.
✔ Jeg serverer den her pizzaen med tang-kaviar. Det er lavet af tang og plejer at stå ved siden af den almindelige kaviaren i supermarkedet. Foretrækker du almindelig kaviar, kan du sagtens vælge det i stedet.

Opskrift: Pizza med kartofler, creme fraiche og tang-kaviar | Frk. KræsenOpskrift: Pizza med kartofler, creme fraiche og tang-kaviar | Frk. KræsenOpskrift: Pizza med kartofler, creme fraiche og tang-kaviar | Frk. Kræsen

Pizza med potatis, créme fraiche och tang-kaviar

Serves: 2 store eller 4 små pizzaer
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • Pizzadej (køb færdig eller bag selv)
 • 200 g creme cheese
 • 2 tsk. sennep
 • 2 tsk. citronsaft
 • 50 g parmesanost
 • 500 g kartofler
 • 1 tsk. salt
 • 0,5 tsk. peber
 • 1 glas tang-kaviar
 • 2,5 dl créme fraiche
 • 1 bundt purløg
 • 1 lille pose grøn salat

Instructions

1

Forbered pizzadejen. Køb den færdig eller brug min opskrift på klassisk pizzadej eller på koldhævet pizzadej.

2

Riv parmesanosten. Bland creme cheese, sennep, citronsaft og parmesan.

3

Rul ud pizzadejen. Smør med creme cheese-blandingen.

4

Skær kartoflerne i meget tynde skiver.

5

Skyl i vand og fordel på pizzaen.

6

Drys med salt og peber.

7

Bag ved 250 grader i 6-8 minutter.

8

Lad pizzaen blive lun eller kold.

9

Kom créme fraiche, tang-kaviar, hakket purløg og grøn salat på toppen.

Andre opskrifter på pizza:
Hvid pizza med kantareller og syltede rødløg
Pizza med pesto, artiskok og spinat
Pizza med salami, cherrytomater og feta
Pizza Margherita

Måske er det her også noget for dig?