Tilbehør

Opskrift: Koldhævet pizzadej

Opskrift: Koldhævet pizzadej | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

I går spiste M og jeg pizza. Jeg lavede dejen aftenen før, og så stod den og passede sig selv i køleskabet, til det var tid til at bage pizza. Koldhævet pizzadej er perfekt på den måde – så i dag deler jeg opskriften.

Selvom jeg synes, min opskrift på koldhævet pizzadej er virkelig god, bruger jeg den ikke altid, når jeg skal lave pizza. Har jag masser af tid, bruger jeg nogle gange min helt traditionelle opskrift på pizzadej. Og er jeg en smule doven, kan jeg godt finde på at købe en klump dej ved mit lokale pizzeria. Da jeg flyttede sammen med M, fik jeg nemlig ikke bare verdens bedste roomie. Jeg fik også et pizzeria på baggården, og den slags er jo bestemt en bonus.

(Den eneste gang det ikke er en bonus er de dage, man har købt ind til en stor salat, og hele baggården dufter smeltet ost og oregano. Den duft rammer mig altid. Hvordan kan man ikke få lyst til smeltet ost og oregano sådan en gang?)

Pizzeriaet på baggården laver den lækreste pizzadej, så efter at jeg begyndte at bruge den, har jeg virkelig været nødt til at skrue niveauet på min egen pizzadej op på maks. Jeg har bagt och spist og bagt og spist for at finde ud af, hvordan min egen opskrift kan holde samme niveau. Og nu synes jeg virkelig, jeg er kommet så tæt på, at den fortjener at deles.

3 gode fif til koldhævet pizzadej
✔ Du kan selv eksperimentere med hvor meget durummel, du bruger. Du kan sagtens bruge halvdelen durum og halvdelen almindeligt mel. Har du slet ikke durummel hjemme, kan du også udelukkende bruge hvedemel.
✔ Jeg lader tit min pizzadej koldhæve over natten. Laver du den om morgonen (altså 12 timer før i stedet for 24), kan det være en god idé at bruge 10 gram gær i stedet for 5 gram. Så er du sikker på, den hæver fint op.
✔ Jeg lægger altid et styk plastik og et viskestykke over min dej, når jeg sætter den i køleskabet. På den måde slipper jeg for, at dejen eventuelt klistrer fast direkte i viskestykket.

Opskrift: Koldhævet pizzadej | Frk. Kræsen Opskrift: Koldhævet pizzadej | Frk. Kræsen Opskrift: Koldhævet pizzadej | Frk. Kræsen Opskrift: Koldhævet pizzadej | Frk. Kræsen Opskrift: Koldhævet pizzadej | Frk. Kræsen Opskrift: Koldhævet pizzadej | Frk. KræsenOpskrift: Hvid pizza med rucola, tomat og feta | Frk. Kræsen

Koldhævet pizzadej

Serves: 2 store eller 4 små pizzaer
Cooking Time: 20 minutter + 1 døgn i køleskab

Ingredients

  • 5 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2 dl durummel
  • Cirka 5 dl mel

Instructions

1

Smuldr gæren i en skål.

2

Kom vand i skålen. Rør gæren ud.

3

Kom olie, sukker og salt i.

4

Kom mel i. Ælt sammen til en smidig dej. Brug en smule mere mel, hvis dejen klistrer.

5

Lad hæve overdækket i køleskab i 16-24 timer. Bagefter er dejen klar til at bruges.

Gode opskrifter på pizza:
Pizza med squash og ruccola
Pizza med spinat, artiskok og citron
Pizza med aubergine, granatæble og parmaskinke
Pizza med flere slags ost
Kartoffelpizza

Måske er det her også noget for dig?