Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Pizza Margherita

Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

I dag er der en italiensk klassisker på menuen. Jeg tænker selvfølgelig på Pizza Margherita. Det er ikke specielt svært at lave egen Pizza Margherita og kombinationen af sprød bund, lækker tomatsovs, mozzarella og basilikum virker altid.

Det sidste år er jeg gået til italiensk en gang om ugen. Sammen med 12 andre har jeg prøvet at forstå, hvordan man siger de mest basic ting. Vi har lært at præsentere os, at bestille is og øl og hvad vi skal sige, når vi er faret vildt på ferie. Og lige inden hele holdet gik på sommerferie, nåede vi frem til et helt kapitel om pizza i vores bog.

“Luk nu jeres bog og lyt, når jeg læser, så ser vi, hvor meget I forstår,” sagde vores lærer, da vi skulle i gang at lære pizza-relaterade ord. Og så gik hun i gang med at læse om Pizza Margherita.

Til min store glæde forstod jeg både det ene og andre om den klassiske pizza. Men der var også nogle ting, hvor jeg havde brug for hjælp. Selvom jeg øvet mig i hvad de forskellige farver hedder på italiensk, forstod jeg slet ikke, hvad vores lærer snakkede om, når hun på italiensk fortalte, at Pizza Margherita har samma farve som det italienske flag med sin røde tomatsovs, hvide mozzarella og grønne basilikum. Men når hun oversatte efterfølgende, gav det hele mening igen.

Da pizza-kapitlet var slut, gik vi alle sammen på sommerferie. Så nu holder jeg pause fra italiensk og bestiller is og øl på dansk i stedet. Og så bager jeg pizza, der matcher det italienske flag.

3 fif til lækker pizza margherita
✔ Vælg mellem hjemmebagt pizzadej eller køb den færdig. Her er min opskrift på almindelig pizzadej og min opskrift på koldhævet pizzadej.
✔ Jeg plejer at lave min tomatsovs selv. Har du virkelig travlt, kan du godt skifte den ud mod færdiglavet.
✔ Efter at jeg har kommet fyld på min pizza, plejer jeg at lade den stå og hvile i 5-10 minutter, inden jeg bager den. Jeg oplever, at resultatet bliver luftigere og mere sprødt på den måde.

Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza Margherita | Frk. KræsenOpskrift: Pizza Margherita | Frk. Kræsen

Pizza Margherita

Serves: 2 store eller 4 små pizzaer
Cooking Time: 45 minuter

Ingredients

 • 1 pizzadej (her er min opskrift på koldhævet pizzadej og klassisk pizzadej)
 • 1 tsk. olie
 • 1 dåse flåede tomater
 • 4 spsk. tomatpuré
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk. eddike
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 1 nip peber
 • 2 bøfmozzarella
 • 4 kviste frisk basilikum
 • 2 tsk. oregano

Instructions

1

Hak hvidløg fint.

2

Svits i en pande med olie i 2 minutter.

3

Blend flåede tomater og tomatpuré.

4

Kom tomaterne i gryden med eddike og sukker.

5

Lad simre i 10 minutter.

6

Smag til med salt og peber.

7

Rul pizzadejen ud.

8

Smør tomatsovs på.

9

Skær mozzarella i skiver.

10

Fordel på pizzaen.

11

Drys med oregano.

12

Bag ved 250 grader i 6-8 minutter i toppen af ovnen.

13

Fordel basilikum på bagefter.

Måske er det her også noget for dig?

 • Rebecca
  28. maj 2018 at 17:12

  wow, så godt!

  • Linn
   29. maj 2018 at 6:41

   Tak! 🙂