Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron

Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Jeg synes, det har været en underlig weekend. Det kan næsten ikke være andet, da den starter med newsflash, der inkluderer både ordene lastbil, død og Stockholm i samme sætning på Politikens forside. Jeg var nødt til at tage hjem tidligere fra arbejde, da jeg læste det. Cyklede direkte hjem og lagde mig ned på sofaen og storgræd, inden jeg kunne fortsætte med noget som helst.

Jeg synes altid, det er svært at vide, hvordan man skal opføre sig på nettet, når verden rundt omkring rammes af ting. Jeg kan stadigvæk huske sommeren 2014, da et malaysisk flyv blev skudt ned i Ukraine. Jeg var på pressetur i Tyskland. Stod og smagte tysk vin sammen med udlandske journalister og var lige ved at skrive noget om det på Instagram, da jeg læste nyheden. Jeg slettede det hele igen, for det føltes helt forkert at dele solskin og vin, da alt jeg kunne tænke på var noget helt andet.

Men det går ikke at pause og have ondt i maven hele tiden. Jeg bliver skør. Så selvom ugen har indholdt ting, jeg slet ikke kan forholde mig til, vil jeg gerne dele nogen af de fine ting, som også er sket den her uge. Lige som jeg nogle gange plejer at gøre, når det er weekend.

★ Tirsdag morgen kom min mor på besøg. Jeg serverede hjemmebagte croissanter til formiddagskaffen, og vi drak øl i solskinnet til frokost. At lade som at det er weekend på en hverdag er en af mine yndlingsting!

★ Solbærøl på BRUS! Jeg kan godt lide ølbaren BRUS på Nørrebro, og er stor fan af deres solbærøl. Jeg drak den fredag aften med en god veninde.

★ Den is jeg skal spise i eftermiddag. Isbaren på Kølsters Tolv Haner har endelig åbnet, og jeg glæder mig til masser af sorbet de kommende måneder. Mums!

Inden jeg afslutter, vil jeg lige skrive et par ord om dagen opskrift – pizza med pesto, artiskok og spinat. Jeg gik efter en pizza, der smager af forår, og jeg synes, jeg har ramt ret godt. Den her pizza smager nemlig fuldstændigt sådan, som jeg synes en pizza skal smage på en solskinramt dag i april. God søndag derude!

Andre opskrifter på pizza
Vegetarisk pizza med tre slags ost
Vegetarisk pizza med rosenkål og syltede rødløg
Vegetarisk pizza med squash og rucola
Pizza med aubergine og granatæble
Hjemmebagt pizzadej
Kartoffelpizza
Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza med artiskok, spinat og citron | Frk. Kræsen

Pizza med artiskok, citron og spinat

Serves: 1 stor pizza eller 2 små
Cooking Time: 45 minutter + forberedelse af pizzadej

Ingredients

 • 1 pizzadej (her er min opskrift på pizzadej)
 • 1 dl pesto (her er min opskrift på grøn pesto)
 • 0,5 frisk mozzarella
 • 1 glas artiskok
 • 1 lille pose spinat
 • 1 øko-citron
 • 1 pose pinjekerner
 • 1 tsk. chiliflage
 • 1 tsk. salt
 • 0,5 tsk. peber

Instructions

1

Forbered pizzadejen.

2

Rul pizzadejen ud og kom pesto på.

3

Skær mozzarellaen i skiver. Fordel på pizzaen.

4

Fordel artiskok og spinat på pizzaen.

5

Riv skallen fra citronen og pres saften. Fordel begge dele på pizzaen.

6

Kom pinjekerner, chiliflage, salt og peber på pizzaen.

7

Bag i 6-8 minutter ved 250 grader.

Måske er det her også noget for dig?

 • Charlotte Holmboe
  3. maj 2018 at 18:25

  Det ser simpelthen så lækkert ud! Tak Linn for altid spændende opskrifter, og fordi jeg nu ved, hvad vi skal have at spise i morgen aften 🙂

  • Linn
   3. maj 2018 at 22:46

   Åh, hvor bliver jeg glad for at høre, du har fået lidt inspiration. Tak for en fin kommentar!

 • Hanne Wiuff Poulsen
  10. april 2017 at 22:10

  Du har nogle helt fantastiske opskrifter! Jeg har mange gange brugt opskrifterne, og de rammer virkelig plet lige i mine smagsløg! – Og så er det et ekstra plus, at mange af dem også fungerer som saftige snacks, når kæresten og jeg hygger med højtlæsning af ebogen Direktørens sekretærer af N. Johansson! 🙂 Så bliver det ikke bedre! Tusind tak for en helt igennem strålende blog! 🙂

  • Linn
   11. april 2017 at 9:11

   Tak Hanne, jeg bliver virkelig glad for din kommentar. Det er så dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne og synes, det er nogle lækre retter. Så er det endnu sjovere at være kreativ og finde på flere ting herinde! 🙂