Pandekager og vafler

Hipp hipp hurra – snart er det vaffeldag!

Vafler | Frk. Kræsen

For tre år siden startede jeg en stor jagt. Jagten på den perfekte vaffelopskriften. Billedet her er fra sommeren 2011, hjemme i mine forældres have. Vi havde lavet en lækker omgang ‘shake and bake‘-vafler og jeg blev pludseligt i tvivl. Kan en god madbloggere virkelig sige, at ‘shake and bake‘-vafler er de bedste? At der ikke findes nogen opskrift, der er bedre? Det var starten på min jagt. Jagten på en vaffelopskrift der er bedre end min mor og fars ‘shake and bake‘.

Vafler | Frk. Kræsen Vafler | Frk. Kræsen

Min første mulighed for at prøve at finde den gode opskrift var på vaffeldagen 2012. Sam og jeg havde inviteret nogle gode venner, og der var solskin på vores gård. Jeg havde tænkt mig at prøve en ny opskrift, men når det lige pludseligt var så mange mennesker, blev pressen for stor. Jeg fortalte gæsterne, at vi lavet vaflerne (som de sagde, var de bedste de spist) efter “min mors opskrift”, og så gemte Sam og jeg emballagen fra ‘shake and bake‘-pakkerne væk.

Vafler | Frk. Kræsen

Når Ida Marie fra madbloggen Ida Marengs og jeg teamede op til Restaurant Day i november 2012, og besluttede os for at lave en vaffel-pop-up-restaurant, måtte jeg på alvor opgive ‘shake and bake‘. Sammen med Ida Marie serverede jeg vafler til 150 glade gæster der kom forbi. Vaflerne var rigtigt gode, men jeg troede stadigvæk at opskriften kunne blive liiidt bedre.

Vafler | Frk. Kræsen Vafler | Frk. Kræsen

Foråret 2013 prøvede jeg mange forskellige opskrifter. Da jeg pludseligt fandt en opskrift på frasvåfflor i min yndlingskogebog, One More Slice af Leila Lindholm, blev det meget nemt. For der var den – opskriften jeg været på jagt efter. Jeg havde kigget mig gennem hele nettet og alle bøger jeg kunnet finde, og så var den hele tiden i min yndlingsbog. Endelig! Sommeren 2013 blev en sommer med mange vafler ude og inde.

Vafler | Frk. Kræsen

Når jeg er hjemme ved min mor og far, laver vi tit vafler. Ikke kun når det er vaffeldag. Hele året. For jeg kan i hvert fald ikke få nok af det.

Opskrift:
2,75 dl koldt vand
3,25 dl mel
1 knivespids salt
4 dl fløde
smør

Pisk mel, vand og salt sammen. Pisk flødeskum så det bliver hårdt. Rør forsigtigt ned flødeskummet i dejen inden du skal bage vaflerne. Smør vaffeljernet med smør inden du bager dine vafler. Det bliver cirka 10 vafler.

Foto: Linn Katarina Grubbström / Frk. Kræsen
Opskrift: One more slice

Måske er det her også noget for dig?

 • Den Pæne Overflade
  24. marts 2014 at 8:09

  Uh, elsker vafler. Kan man egentlig blive træt af dem? Jeg tyr til min fars vafler. For evigt og altid – en opskrift, der er gået i arv. Sprøde og lækre vafler, lige til at hapse.
  Min opskrift er her:

  http://paeneoverflade.blogspot.no/2014/02/fars-norske-vafler.html

  • Linn
   24. marts 2014 at 17:03

   Svaret er nej, man kan da ikke blive træt af vafler 🙂 Jeg må prøve din fars opskrift på et tidspunkt.

 • Anna
  23. marts 2014 at 12:48

  Jeg kan anbefale opskriften på vafler i "Vår kokbok" (grøn gammel svensk kogbog i min mors køkken) og Söta Sakers (morfars) opskrift. Det bliver supergode vafler! Jeg anbefaler også at spise vaflerne med banan og chokoladesauce. Yammi!

  • Linn
   23. marts 2014 at 16:32

   Uh, banan og chokoladesauce lyder som et hit! Men den kombination er vist også altid et hit, er det ikke? 🙂

 • Ole Suhr
  23. marts 2014 at 12:26

  God søndag!

  Der fik jeg så lige lyst til vafler:-) Tak for opskrift, har skrevet den ned, så den skal prøves.
  Dejlige sommerlige billeder du har lagt op, bliver i helt sommer humør:-)

  Nyd din søndag.
  Ole
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  • Linn
   23. marts 2014 at 16:32

   Dejligt at det kan skabe lidt sommerfølelser, det er jo aldrig galt 🙂