Måltider

Opskrift: Brændende kærlighed

Opskrift: Brændende kærlighed | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Sidste weekend delte jeg en opskrift på vegetarisk brændende kærlighed. Nu er det blevet tid til den klassiske version. Et bjerg af kartoffelmos, masser af blød løg og sprødt bacon. Haps!

Er du nysgerrig, på hvad jeg tænkte, da jeg stylede og fotograferede billederne til det her blogindlæg, skal du kigge med i den nyeste video på min YouTube-kanal. Da jeg lavede den her ret, filmede jeg nemlig hele processen.

Da jeg startede Frk. Kræsen, boede jeg stadigvæk på kollegie. Det første år skød jeg alle bloggens billeder på vores kollegiekøkken. Jeg vidste ingenting om food styling og brugte vores fælles IKEA-tallerkener, der stod i skabet.

Da jeg flyttede fra kollegiet, fik jeg lidt mere plads i køkkenet. Jeg plejede at sætte en bageplade på en stol og tog alle billederne mellem vinduet og ovnen. Det virkede, selvom det var tight med plads. Hver gang noget skulle ind eller ud af ovnen, var jeg nødt til at flytte mit lille foto-setup for at kunne åbne ovnlågen.

For et par år siden flyttede M og jeg sammen. Da hans roomies flyttede ud, havde vi pludseligt et ekstra værelse, som vi ikke skulle bruge til noget. I kan tro, jeg var hurtig til at få lavet det om til et fotostudie. Pludseligt kan mit kamerastativ få lov at stå fremme i stedet for at pakkes væk i slutningen af hver dag. Og alle mine mange tallerkener, skåle og glas behøver ikke længere være gemt væk i en kasse under sengen.

Når alle baggrunde, tallerkner og anden rekvisit står pænt på række i en reol, bliver det nemmere at finde ud af, hvordan hvert billede skal styles og se ud. Men da jeg skulle tage det her billede på brændende kærlighed, var jeg alligevel lidt i tvivl. Var den perfekte tallerken grøn-mønstret eller blå? Jeg er ret glad for det endelige valg, men jeg nåede at stå lidt foran reolen med tallerkener, inden jeg fik valgt, som du også kan se i videoen.

3 fif til brændende kærlighed
✔ Jeg plejer at købe et stort stykke bacon, som jeg selv skærer i tern. Du kan også købe bacon, som allerede er skåret i tern. Det bestemmer du selv.
✔ Vælg selv hvis du vil bruge rødløg eller almindelig løg. Du kan også selv bestemme, hvis du vil hakke det mere eller mindre fint.
✔ Jeg laver min kartoffelmos ret fast, men du kan sagtens komme endnu mere smør og mælk i den.

Opskrift: Brændende kærlighed | Frk. Kræsen Opskrift: Brændende kærlighed | Frk. KræsenOpskrift: Brændende kærlighed | Frk. Kræsen

Brændende kærlighed

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

  • 500 g kartofler
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 nip peber
  • 100 g bacon
  • 3 løg
  • 1 bundt purløg

Instructions

1

Kog kartoflerne. Mos de kogte kartofler.

2

Kom smør og mælk i kartoflerne. Bland sammen.

3

Smag kartoffelmosen til med salt og peber.

4

Skær løg i både eller mindre stykke.

5

Skær bacon i tern (eller køb i tern).

6

Steg bacon i 2-3 minutter.

7

Kom løg i panden. Steg sammen med bacon i 5-10 minutter. Tilsæt en smule smør, hvis fedtet fra baconet ikke er nok.

8

Hak purløg fint.

9

Anret bacon, løg og purløg på kartoffelmosen.

PS.
Her kan du finde min opskrift på vegetarisk brændende kærlighed.

Måske er det her også noget for dig?