Pandekager og vafler/ Video

Opskrift: Arme riddere med kanel

Opskrift: Arme riddere med kanel | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Ved første kig på det her billede, ligner det måske helt almindelige arme riddere. Men hvis du kigger en gang ekstra, kan det være, du lægger mærke til formen på brødet. Det kan måske ligne en helt almindelig bolle, som er blevet tryllet om til arme riddere. Men i virkeligheden er det noget helt andet.

For kære læsere, lad mig præsentere jer for ‘Hveder 2.0’. En opdateret version, som jeg synes er endnu bedre en originalet. Hveder som arme riddere!

Jeg ved godt, I måske ikke er helt vilde med idéen. At det er at gå lige over stregen (eller i hvert fald balancere tæt på!) at kritisere en af de mest danske ting, der overhoved findes (jeg kan godt huske, I ikke udelukkende var glade, da jeg kom chokolade i æbleskiverne i december).

Men ved I hvad? Nogen gang har man godt af at prøve nye ting. Og bare fordi bagerne besluttede, at hveder var ‘the shit’ tilbage i 1686, betyder det jo ikke, at vi stadigvæk skal spise dem i det format i dag. Hvis de havde haft arme riddere den gang, er jeg næsten sikker på, de havde været enige.

For at I ikke skal blive helt chokerede af min nye opfindelse, foreslår jeg en blød start. Den første dag, når hvederne er helt nybagte og spreder en dejlig duft af kardemomme i køkkenet, kan de selvfølgelig spises som de er. Og morgonen efter kan de måske godt klare en tur på brødristeren og et tykt lag smør. Men derefter. Der synes jeg, de må blive til arme riddere med kanel og sukker. Okey?

PS.
Kan du lide mine videoer, må du gerne abonnere på min kanal på YouTube.

Arme riddere med kanel

Serves: 2 personer
Cooking Time: 15 minutter

Ingredients

 • 2 hveder eller 4 skiver toastbrød
 • 3 æg
 • 0,5 dl mælk
 • 0,5 tsk. havsalt
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. kanel

Instructions

1

Skær bunden og toppen af hvederne og skær i skiver.

2

Pisk æg og mælk sammen i en skål.

3

Kom brødet i skålen, så det suger væske.

4

Smelt smør i en pande og steg brødet gylden på begge sider.

5

Drys med salt, sukker og kanel.

Kan du lide arme riddere?
Så fald skal du tjekke mine andre opskrifter ud:
Klassiske arme riddere
Arme riddere med chokolade

Måske er det her også noget for dig?

 • Liza
  13. maj 2017 at 0:21

  Ja, det der er virkelig helligbrøde (undskyld, jeg kunne ikke lade være!). Jeg var heller ikke fan, da du pillede ved æbleskiverne, men her synes jeg, at det egentlig lyder meget lækkert – det er ikke usandsynligt, at det bliver min morgenmad i morgen 🙂
  Dog forstår jeg slet ikke, at du ikke bryder dig om hveder! Det er da en dejlig, saftig, sødlig, kardommefyldt bolle! Hveder minder jo i virkeligheden meget om de svenske luciaboller, bare med kardemomme i stedet for safran og i almindelig bolleform uden de to rosiner. Men dem er der jo nok også mange danskere, der ikke forstår.

  • Linn
   13. maj 2017 at 14:36

   Haha, jeg har slet ikke overvejet, at hveder kan minde om luciaboller! Jeg kan godt se, hvor du vil henne, men samtidigt kan jeg jo ikke helt være enig – det ville jo på en eller anden måde være at tale luciabollerne ned 🙂 Men må indrømme, at jeg måske malet mig ind i et hjørne her. Fedt at du vil prøve french toast-modellen i hvert fald!