Søde tilbehør

Opskrift: Arme riddere med chokolade

Opskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Første gang jeg smagte arme riddere med chokolade var for tre år siden. M og jeg havde lånt et sommerhus og på den sidste dag, var der ikke mange sjov ting tilbage i køleskabet. Men imens jeg satte mig udenfor i solen og lavede ingenting, lykkedes det alligevel M at trylle den bedste morgenmad, jeg indtil da havde smagt, sammen. Hvad er det for noget? spurgte jeg, da han satte en tallerken foran mig. Det var arme riddere med chokolade.

Indholdet på tallerken ligner måske ikke en specielt vild morgenmad, men det lover jeg, det er. Specielt når det serveres sammen med masser af friske bær og en stor kop kaffe.

Selvom de arme riddere var så lækre, gik det næsten tre år, inden jeg smagte dem igen. Da vi var i sommerhus på Fanø i juni, lavede M dem igen, og den her gang lovede jeg mig selv, at de altså skal på morgenmadsbordet lidt mere tit fra nu af.

Jeg har lavet dem et par gange mere i sommer. I morgen tager vi i sommerhus igen, og jeg har købt ind til en portion mere (eller to!). Så hvis det er nogen gang, hvor jeg synes, det passer ekstra godt at dele opskriften med jer, så er det altså nu.

Opskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: French toast/arme riddere med chokolade | Frk. Kræsen

Arme riddere med chokolade

Serves: 2 personer
Cooking Time: 15 minutter

Ingredients

  • 4 skiver brød
  • 2 æg
  • 0,3 dl mælk
  • 2 spsk. smør
  • 20 g mørk chokolade
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt

Instructions

1

Skær brødskiverne over.

2

Pisk mælk og æg sammen.

3

Hak chokoladen fint.

4

Smelt smør i en pande. Kom chokoladen i og smelt.

5

Vend brødet i dejen.

6

Kom brødet i panden. Steg på middel varme indtil det er gyldne på den ene side - cirka 3 minutter.

7

Steg på den anden side, indtil de er gyldne.

8

Kom salt og sukker på toppen af brødskiverne.

9

Server gerne med friske bær.

PS.
Måske kan du også få lidt French toast-inspiration fra min video? Der bruger jeg godt nok hveder i stedet for almindeligt brød, men princippet er vist det samme. Vil du have mere inspiration i videoformat, kan du også hoppe over til min YouTube-kanal.

Måske er det her også noget for dig?