Pandekager og vafler

Opskrift: Arme riddere / French toast

Opskrift: Arme riddere | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Her kommer en søndagshilsen fra et snehvidt Sverige, hvor jeg bruger min weekend. Der er et tykt lag sne i mine forældres have og i morges, da vi gik på morgentur i skoven, var det hvidt hvidt hvidt rundt omkring.

Jeg har brugt weekenden på nogle af mine yndlingsting:
★ Tur på mit yndlingsloppemarked. Jeg fandt en lille blå skål, 2 lyserøde tallerkener og en brun med blomster for 45 kroner.
★ Jeg har købt garn og gået i gang med at strikke nye strømper. (Faktisk begyndte jeg med at lave så mange fejl de første tre cm, at jeg måtte starte forfra – men pyt!)
★ Jeg har spist semlor i store mængder. Den foran pejsen i går eftermiddag var nok den bedste. Men så er jo også al mad foran en pejs lidt bedre, når det er vinter.

Hvis menuen ikke havde stået på semlor herhjemme, havde den nok stået på arme riddere. Det er måske min yndlingsmorgenmad. Den perfekte måde at få brugt leftover-brød, der har blevet kedeligt og tørt, hvis du spørger mig.

PS.
Kan du lide arme riddere, skal du også prøve mine arme riddere med chokolade. De smager også lækkert.

Opskrift: Arme riddere | Frk. Kræsen Opskrift: Arme riddere | Frk. Kræsen Opskrift: Arme riddere | Frk. Kræsen Opskrift: Arme riddere | Frk. Kræsen Opskrift: Arme riddere | Frk. Kræsen Opskrift: Arme riddere | Frk. Kræsen Opskrift: Arme riddere | Frk. Kræsen

Arme riddere / french toast

Serves: 2 personer
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

 • 2 æg
 • 2 spsk. mælk
 • 25 g smør
 • 4 skiver brød
 • 1 tsk. sukker
 • 0,5 tsk. salt

Instructions

1

Pisk æg og mælk.

2

Vend brødet i blandingen. Lad det ligge lidt på hver side, så det bliver "gennemblødt".

3

Smelt smørret.

4

Steg brødet på begge sider, indtil det bliver gylden.

5

Drys med salt og sukker.

Hvis du hellere vil se en video-version af den her opskrift, kan du finde min YouTube-video med French Toast her.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marina
  12. februar 2017 at 12:34

  Å JA det er godt. Det er længe siden vi sidst har fået det men det er da PERFEKT til vinterferie hygge. Ved ikke helt med granatæblekernerne selvom de er super pæne. Til gengæld er chokolade versionen jo altid et hit. Lyder så hyggeligt med din svenske miniferie. Ønsker dig endnu mere svensk hygge i de kommende dage.

  • Linn
   14. februar 2017 at 10:39

   Haha, min kæreste kiggede også lidt skeptisk og spurgte, hvorfor jeg dog var nødt til at have granatæble på, når det smager så godt i forvejen. Så du er ikke den eneste, der ikke er helt med på den idé 🙂