Video

Kræsen & Bitter: Jeg tester Gammel Dansk

I slutningen af 2017 bliver jeg 30 år.

Da jeg fyldte 20 år, besluttede jeg mig for at lære to ting: At drikke kaffe og at drikke øl.

Det første føltes som en slags social kompetence, som jeg bara var nødt til at kunne.

Og da jeg flyttede til Århus samme år, synes jeg, det var ret naturligt at skifte den søde svenske skovbærcider ud mod øl. På ansigtsudtrykkene hos de andre på mit kollegiekøkken kunne jeg forstå, at de til den grad var enige.

Når jeg nu bliver 30, har jeg besluttet mig for at udvide min repertoire yderligere. Når jeg bliver 30, synes jeg nemlig, det er på sin plads, at jeg kan drikke det hele på bodegaen. Men den slags kræver jo træning. For hvad kan jeg egentlig lide (mere end øl, gin tonic og granatæbleshots)? Den slags ting vil jeg gerne vide, når jeg er 30.

Det jeg har absolut mindst styr på, på bodegaen, er bitter. Så det har jeg besluttet mig for at udforske i en ny lille YouTube-serie: Kræsen & Bitter.

Hvis du har nogle forslag på bitter, som du synes, jeg burde prøve, skal du endelig skrive en kommentar. Jeg er frisk på det meste!

Se alle mine bitter-anmeldelser
Hvis du abonnerer på min YouTube-kanal, kan du se alle mine bitter-videoer der.
Her kan du finde de andre bitter, jeg har smagt:

★ Fernet Branca
★ Dr. Nielsen
★ Aperol

Måske er det her også noget for dig?

 • Stina
  15. februar 2017 at 13:43

  Spændende projekt, du har gang i 🙂 Jeg bliver snart 40, og jeg har endnu hverken lært at drikke øl eller bitter. Jeg har ikke helt givet op på øllen, men bitteren lader jeg altså andre om.

  Mine forældre og mand har en tradition, når vi er i sommerhus. Så starter de dagen med en lille én (pyh!), og specielt min far elsker at prøve nye ting. I den forlængelse har de prøvet en bitter, der vist nok hedder ‘Apotekerens receptbitter’, som ikke skulle være så bitter – det kan være, den vil være god at begynde med for dig? ‘

  Af andre tips, har jeg hørt, at det er vigtigt, at man ligesom lader væsken ‘rulle’/ramme tungespidsen, da du eller ikke får de søde noter i bitteren med men kun de meget fremtrædende bitre.

  Fortsat god fornøjelse med testningen 😉

  • Linn
   18. februar 2017 at 9:14

   Haha! For at være helt ærlig, synes jeg, det lyder som en fornuftig konklusion. Og spændende med anbefalingen! Den der Apotekerens lyder da som noget for mig. Og jeg kan godt se, jeg skal arbejde lidt på mine “smage-skills”, og at jeg skal få det til at “rulle”. Jeg prøver at huske det til næste gang (selvom jeg nemt glemmer, når jeg sidder der med den) 🙂

 • Bo
  9. februar 2017 at 16:28

  Campari er et must! Første gang jeg smagte den som ung knægt var det modbydeligt – men da jeg 10 år senere smagte den igen – så var jeg solgt. Du kan evt. varme op med en Aperol, det er Campari med vand i. (sådan cirka).

  • Linn
   9. februar 2017 at 20:32

   Spændende bud! Jeg kan godt lide Aperol – så jeg synes, det lyder som en virkelig god idé 🙂

 • Dorthe
  30. januar 2017 at 12:22

  Du skulle prøve en Halvbitter. Smagsmæssigt et er nok nærmest en blanding af Gl. dansk og Jägermaister. Altså en sødere udgave af Gl.dansk. Vores sommerferie Bitter 😀

  • Linn
   30. januar 2017 at 14:25

   Spændende alternativ, jeg skriver den på listen! 🙂

 • Henriette
  27. januar 2017 at 17:20

  Dr. Nielsen og Fernet Branca (eller menta) er se ultimative bitter for mig. Dem har jeg virkelig drukket mange af på skumle bodegaer (og Roskilde festivalen) sammen med “mine drenge”. Jeg overbeviste faktisk min mands venner om at jeg var god nok ved at drikke Dr. Nielsen af flasken – uden at kaste op bagefter. What a catch?!

  • Linn
   29. januar 2017 at 11:27

   Gode bud – de er noteret! Og godt gået med Dr. Nielsen – det er da bestemt et catch! 🙂

 • Marianne Luna
  27. januar 2017 at 17:04

  Du bliver den nye Chili Klaus! 😉 Jeg bliver simpelthen i godt humør af dine videoer. 🙂

  • Linn
   29. januar 2017 at 11:26

   Haha, du er sød! <3

 • Marianne
  27. januar 2017 at 16:30

  Nu har jeg også selv boet i Aarhus, og hvis du endnu ikke har skiftet bekendtskab med et Århussæt, en Ceres og en arnbitter, så er det på tide. Det smager virkelig ikke særlig godt, men det er en del af at bo i Aarhus 🙂
  I øvrigt er jeg lige rykket fra Aarhus til Stockholm, og jeg har allerede benyttet mig af din guide til byen.

  • Linn
   29. januar 2017 at 11:26

   Det har jeg aldrig prøvet (hvorfor vidste jeg ikke, at det var en ting, da jeg boede i Århus?). Det må jeg rette op på næste gang, jeg er på besøg! Og fedt, at du kan bruge guiden. Stockholm er en skøn by.

 • Camilla
  27. januar 2017 at 12:01

  Nordsøolie 😉
  Drak jeg da jeg boede på kollegie i Odense og vi havde vores årlige fødselsdag med morgenmad.
  Må indrømme at jeg i dag ikke kan huske hvordan det smager 🙂

  • Linn
   29. januar 2017 at 11:25

   Uh, spændende! Har jeg aldrig hørt om, men jeg er frisk 🙂