Drinks/ Jul

Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær

Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Sidste uge fejrede jeg Thanksgiving med 40 amerikanske udvekslingsstuderende, som jeg undervist i madlavning det her efterår. Det var min første Thanksgiving, og jeg må indrømme, at jeg var lige dele begejstret og skeptisk.

Begejstret fordi jeg hørt så meget om det, og mine studerene nærmest tissede i bukserne af glæde, da vi endelig begyndte at planlægge det.

Skeptisk fordi jeg kom til at læse menuen i gennem. Kartoffelmos med marshmallows og brun farin! Seriøst? Det er altså en smule underligt.

Middagen endte med at være vellykket og hyggelig, og jeg havde den bedste aften sammen med mine studerende. Til kalkunen serveredes tranebærsovs. Jeg bruger tit tørrede tranebær i madlavning, men de friske har jeg aldrig rigtigt givet en ordentlig chance. Men da vi sad og spiste, kom jeg i tanke om, at tranebær må virke helt vildt godt i gløgg.

Et par forsøg senere synes jeg, det her er den bedste alkoholfrie gløgg, jeg længe har smagt. Den er nemlig slet ikke sød, som dem uden alkohol ellers tit kan blive. Det her er en alkoholfri voksengløgg. Og vil du gerne at den skal have lidt mere power, er det jo bare at tilsætte lidt ekstra snaps eller vodka.

Andre opskrifter på alkoholfrie drinks:
2x alkoholfrie drinks
Alkoholfri gløgg med granatæble
Alkoholfri drink med grapefrugt

Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen
Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen Opskrift: Alkoholfri gløgg med tranebær | Frk. Kræsen

Alkoholfri gløgg med tranebær

Serves: 2 glas
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

  • 4 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 cm ingefær
  • 2 kanelstænger
  • 10 kardemommefrø
  • 3 stjerneanis
  • 0,75 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 2 dl friske tranebær

Instructions

1

Pres 4 dl appelsinsaft.

2

Hak ingefær i mindre stykker.

3

Bland appelsinsaft, kanel, stjerneanis, kardemomme, ingefær, vand og sukker i en gryde.

4

Tilsæt tranebær.

5

Lad simre under låg i cirka 20 minutter. Rør rundt i det et par gange.

6

Si tranebær og krydderier fra.

7

Smag til. Tilsæt evt. mere sukker.

Måske er det her også noget for dig?