Jul

8 forslag til grønnere julegaver

8 grønnere julegaver | Frk. Kræsen for. Men næsten hver jul får jeg ondt i maven af al konsumptionshysteri. Julegaver til højre og venstre – som mange gange ikke er specielt miljøvenlige. Hvis modtageren overhoved bliver glad for lige præcis det.

I mange år gav vi ikke julegaver til hinanden i min familje, men på det sidste har vi blevet enige om at lidt julefejring og en gave hver er lige tilpas. Og det er tit oplevelser, noget spiseligt eller mere bæredygtige ting, der gemmer sig i pakkerne under vores juletræe. Hvis du også har lyst til at fejre en lidt grønnere jul, har jeg sat sammen en liste med otte bæredygtige julegaveforslag.

8 grønnere julegaver | Frk. Kræsen

1. Gamle kogebøger med personlige kommentarer
Er du kørt træt i nogle af dine kogebøger? Når jeg føler at mine gamle kogebøger ikke længere inspirerer mig, plejer jeg at fylde dem med personlige kommentarer og give dem videre til venner og familie. Det er jo så meget sjovere at modtage en gave, hvor yndlingsretterne er mærket ud fra starten af.
Pris: 0 kroner

2. Opskrifter og ingredienser til kager og knækbrød
Køb et flot glas eller find et i en genbrugsforretning. Fyld det siden med alle de tørre ingredienser til nogle småkager eller knækbrød. Skriv opskriften på en fin sedel – så har du en personlig og spiselig julegave. Mit knækbrød med majsmel passer perfekt.
Pris: Cirka 50 kroner

3. Bæredygtigt køkkenpynt fra Objects & Use
I Gittes webshop Objects & Use findes der lækre bæredygtige produkter, som kan pynte i de fleste hjem. Jeg kan godt lide tanken om at købe produkter af god kvalitet, der samtidigt er gode for miljøet – og det er nemt herinde.
Pris: Fra 100 kroner

8 forslag til grønnere julegaver | Frk. Kræsen

4. Oplevelser rundt omkring
I Danmark findes der mange hyggelige spiseoplevelser man kan dele – hvis det er sådan, at din modtagere også kan lide gastronomi. Hvad med en ølsmagning på et bryghus, en kaffesmagning på et café eller noget helt tredje?
Pris: Fra 100 kroner

5. Hjemmebag i gamle dåser
Tag en tur i en genbrugsbutik og køb nogle flotte gamle kagedåser. Fyld dem med hjemmebag eller kaffe du mikset sammen med nogle lækre krydderier – så har du en nem og velsmagende gave.
Pris: Cirka 50 kroner

6. Gavekort til en hjemmelavet middag
Nogle gange skal man huske at sætte pris på de små ting. Som en lækker hjemmelavet middag. Måske med tre retter, hvis det skal være ekstra fint. Find et flot postkort og lav et gavekort til en hjemmelavet middag.
Pris: 0 kroner (+ ingredienser til maden, når vedkommende vil have sin middag…)

Opskrift: Brownie | Frk. Kræsen

7. Kaffe til døren
Der findes flere leverandører i Danmark, som sender ristet kaffe hjem til postkassen. Mon ikke den, der rigtigt godt kan lide kaffe, ville blive glad for sådan en forsendelse? Hvis du f. eks. bestiller fra Risteriet, kan du få seks smagsprøver, så du (eller den du giver gaven til) får en ny kaffe hver uge i seks uger.
Pris: Cirka 450 kroner for seks ugers kaffe (på Risteriet)

8. Miljøvenlige madpakker
At prøve at fjerne så meget plastisk fra sit hjem som muligt er en rigtigt god idé, siden plastisk indeholder så meget dårlige emner. I køkkenet er det ekstra vigtigt, og jeg har langsomt gået i gang med at udskifte mine plastikbytter. Et alternativ til plastiskbytter kan være produkter i rostfrit stål. Pigerne på den nye webshop Naturlig hverdag har flere produkter i mere bæredygtigt materiale, hvis din modtagere mangler en madpakke eller lignende.
Pris: Fra 89 kroner

Måske er det her også noget for dig?

 • Anonym
  3. december 2014 at 11:41

  Fantastiske ideer! Der burde være mange flere af den slags gaver 🙂

  • Linn
   3. december 2014 at 18:39

   Dejligt at høre, du kan lide dem. Tak!

 • Anna
  2. december 2014 at 14:48

  Supergode forslag!

  • Linn
   2. december 2014 at 16:00

   Tak 🙂