Måltider

Opskrift: Friske vietnamesiske forårsruller med parmaskinke og peanutbutter

Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Første gang jeg introduceredes til friske forårsruller var til en madklub for fem år siden. Jeg fik lagt mit rispapir i skålen med vand, fyldt det op, rullet det lidt klodset sammen og taget den første bid. Da måltiden var over, kan jeg huske, jeg spurgte mig selv, hvorfor ingen introduceret mig til den her geniale ret noget før?

Jeg havde det lidt, som om en ny verden havde åbnet sig. En frisk forårsrulle-verden, hvor “jeg smider lige noget hurtigt sammen”-middagen pludseligt fik en helt ny mening. For hvis der er noget, man hurtigt kan smide sammen og som stadigvæk smager for nice, så er det vel friske forårsruller?

En anden grund til at friske forårsruller seglet højt op på listen over mad, jeg virkelig godt kan lide, er at det tit virker godt som “tøm køleskabet”-ret. I min grøntsagsskuffe ligger der tit lidt gulerødder eller forårsløg tilbage. Nogle gange ligger begge dele der på samme tidspunkt, og så behøver man bare købe til lidt ekstra grøntsager. Perfekt jo!

3 fif når du laver friske forårsruller

✔ Man kan fylde sine friske forårsruller med alt muligt lækkert, men jeg synes, det er ekstra godt, hvis det er en blandning af både sprøde og lidt bløde grøntsager.
✔ Rispapirruller kan være lidt tricky at rulle sammen den første gang. Husk at rulle dem ret hårdt, så at fyldet ikke falder ud.
✔ Hvis du vil, kan du købe færdigt peanutbutter, i stedet for at gøre det selv.

PS.
Kan du lide friske forårsruller, skal du også prøve min opskrift på friske forårsruller med mango og oksekød.

Opskrift: Friske forårsruller | Frk. KræsenOpskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen Opskrift: Friske forårsruller/rispapirruller | Frk. Kræsen

Friske forårsruller i rispapir

Serves: 2 personer
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

 • 1 pakke rispapir
 • 1 øko-lime
 • 1 tsk. sesamolie
 • 0,5 dl soja
 • 2 tsk. sukker
 • 0,5 chili
 • 2 cm ingefær
 • 1 fed hvidløg
 • 50 g peanuts
 • 12 snackærter
 • 2 gulerødder
 • 0,5 agurk
 • 1 forårsløg
 • 1 avokado
 • 1 lille bundt koriander
 • 1 pakke parmaskinke

Instructions

1

Riv limeskal. Pres saften. Bland limeskal, limesaft, 1 tsk. sukker, sesamolie og soja i en skål.

2

Hak hvidløg og chili fint. Riv ingefær.

3

Bland chili, ingefær og hvidløg i skålen med soja.

4

Kom peanuts og 1 tsk. sukker i en blender. Blend til peanutbutter.

5

Skær parmaskinke i mindre stykker.

6

Hak snackærter og forårsløg.

7

Snit avokado, agurk og gulerødder i tynde strimler.

8

Blødgør et rispapir ad gangen i en skål med koldt vand ifølge anvisning på pakken.

9

Læg peanutbutter, parmaskinke, grøntsager og koriander i rispapiret. Fold sammen og server med sojadressingen.

Måske er det her også noget for dig?

 • Sofie
  14. december 2016 at 14:41

  Nøj, det ser lækkert ud.
  Jeg har et spørgsmål, som absolut intet har noget med forårsruller at gøre, håber det er okay at jeg stiller det her. Jeg er nemlig på udkig efter julegaver, og faldt over din bog “Mad for begyndere – mere grønt”. Min mor er begyndt at spise vegetarisk, men det er min far der står for madlavningen. Selvfølgelig kan hun de grundlæggende ting i køkkenet, men bliver en smule nervøs hvis hun selv skal stå for en middag. Men hun vil gerne mere i køkkenet, så jeg overvejer at give hende denne bog i julegave, MEN – og nu kommer mit spørgsmål endelig – i alle anmeldelser står der er den er god til de unge der lige er flyttet hjemmefra og børn der skal lave mad, men kan man også bruge den til voksne, som min mor? 🙂
  Mvh Sofie

  • Linn
   14. december 2016 at 14:46

   Hej Sofie. Jeg synes sagtens, den også kan bruges af voksne. Jeg tror, den er blevet beskrevet som en “til unge der flytter hjemmefra”-bog, fordi det tit er unge, som ikke kan lave mad. Og så sætter man de to ting sammen. Men retterne og stilen kan sagtens bruges af alle, hvis man vil i gang med at lave mere mad og kan lide, at det bliver sat tydeligt op for en. Jeg skal dog lige sige, at den ikke er 100% vegetariske – der er nogle retter, men en smule kød. Men mange af de retter kan man godt tilpasse, så man springer kødet/fisken over. Men bare lige, så du ved det 🙂

   • Sofie
    15. december 2016 at 10:38

    Tak for dit svar, jeg må have kigget nærmere på den 🙂