Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør

Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

En aften sidste uge var jeg sur. Jeg havde haft en dårlig dag. Ingenting gik min vej. Men jeg er heldig, for M ved for det meste, hvad der skal til, for at det hele skal blive godt igen. Så efter at have nusset mig i håret i 10 minutter og lovet, at vi kunne se det første afsnit af Nybyggerne og drikke varm kakao sammen senere, sagde han, at vi kunne spise, lige hvad jeg havde lyst til, til aftensmad.

Jeg er ikke sikker på, hvad han havde forestillet sig, at jeg ville foreslå, men jeg kunne godt se på hans ansigtsudtryk, at det i hvert fald ikke var stegt spidskål og kartoffelmos. Et kort øjeblik var jeg bange for, han ville ombestemme sig. Sige at jeg alligevel ikke måtte vælge frit fra alle hylderne i supermarkedet.

Det gjorde han ikke, men da jeg en time senere sat og smilede med tallerken fuld af spidskål, der svømmede rundt i brunet smør, kiggede han alligevel på mig og mumlede noget om ensformig kost, og at kombinationen hår-nusseri, stegt spidskål og Nybyggerne med varm kakao ikke kan blive en fast ugentlig ting.

Og han har vel egentlig ret. For hvis jeg altid fik bestemme alle måltider herhjemme, ville vi spise stegt spidskål mindst tre gange om ugen. Og selvom kål er sundt og alt det der, så er det måske lige i overkanten. Men det er jo bare så godt, at jeg ikke kan lade være!

Kan du lide kål?
Så skal du kigge med på YouTube, hvor jeg viser tre forskellige måder at tilberede stegt kål. Du kan finde videoen her.

Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen

Stegt spidskål med brunet smør

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 1 spidskål
 • 2 spsk. olie
 • 125 g smør
 • 1 rødløg
 • 1 bundt dild
 • 2 spsk. kapers
 • 0,5 tsk. salt

Instructions

1

Hak dild og rødløg fint.

2

Kom dild, rødløg og kapers i en skål.

3

Skær spidskålen i kvarte.

4

Varm olie i en pande. Steg spidskålen på alle tre sider, indtil den får farve. Bag evt. kålen i ovnen i 10 minutter ved 150 grader, hvis den ikke bliver blød i midten efter en tur på panden.

5

Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør rundt undervejs. Smørret skal bruse op. Tag gryden af varmen efter cirka 5 minutter, når smørret er gyldent og dufter af karamel.

6

Bland dild, rødløg, kapers og salt med det brunede smør.

7

Top spidskålen med det brunede smør. Server f.eks med kartoffelmos.

Andre opskrifter med spidskål:
Spicy kålsalat med veggie frikadeller
Kålwraps med laks, agurk og fennikel

Måske er det her også noget for dig?

 • Kristine
  27. december 2017 at 20:03

  Jeg er også helt pjattet med hvidkål og alt med kapers jeg har en noget så kål forskrækket mand, vi prøver med bacon

  • Linn
   27. december 2017 at 20:39

   Det lyder også som en god start! 🙂

 • Jenny
  28. februar 2017 at 18:14

  Elsker stegt kål, elsker brunet smør

  • Linn
   1. marts 2017 at 14:23

   Enig. Det er en god kombination! 🙂

 • Marina
  21. februar 2017 at 17:37

  Å det ELSKER jeg også og kunne sagtens spise det tre gange om ugen. Er især vild med de yderste lidt brændte blade. Min ældste datter og hendes kærste er også vilde med det.

  Håber ellers at du har fået det bedre.

  • Linn
   22. februar 2017 at 9:13

   Jeg tænkte nok, jeg ikke var den eneste, der er så begejstret for det! Og tak – alt er godt igen, tror bare, jeg havde en lidt dårlig dag 🙂