Annonce

Opskrift: Scones med banan og chokolade

Opskrift: Scones med banan og chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med banan og chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med banan og chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med banan og chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med banan og chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Scones med banan og chokolade | Frk. Kræsen

I foråret spurgte Merrild mig, om jeg ville sætte fokus på smagen af god tid i en serie blogindlæg. Nu har efteråret for alvor kommet, hvilket får mig til at huske at stoppe op og tage sig tiden. Også når hverdagen er begyndt igen med madpakker, tidlige morgner og mørkere aftener udenfor.

Mine absolutte yndlingspauser er dem i weekenden. Jeg elsker hverdagens tempo, men jeg elsker også at komme tilbage ud på landet og til skoven, hvor jeg kommer fra. Lige præcis hvilken skov er ikke så vigtigt, så længe den er så langt fra en vej, at man kun kan se træer og høre fuglesang. Når jeg går på tur der, og det er helt stille rundt omkring, så kommer jeg virkelig ned i tempo.

Sidste weekend tog jeg picnickurven i den ene hånd og M i den anden og forsvandt ind blandt alle træerne i min absolutte yndlingsskov. Med et tykt halstørklæde og et stort tæppe byder begyndelsen på efteråret nogle gange på det bedste picnicvejr, og det skal udnyttes.

Denne gang havde jeg scones bagt med banan og chokolade og økologisk kaffe med i kurven. Hvis du selv finder din yndlingsskov og lover at tage dig tiden til at nyde efterårspicnicen, får du opskriften på scones med fra mig.

Scones med chokolade og banan

Serves: 9 scones
Cooking Time: 40 minutter

Ingredients

 • 5,5 dl. mel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 0,5 tsk. salt
 • 0,5 dl. sukker
 • 75 g. smør
 • 1 æg
 • 1,5 dl. mælk (eller plantebaseret mælk - jeg bruger mandelmælk)
 • 2 bananer
 • 50 g. mørk chokolade

Instructions

1

Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Smuldr smørret i skålen. Pisk æg og mælk sammen. Hæld i den første skål og arbejd sammen til en dej.

2

Brug en gaffel og mos bananerne. Hak chokoladen og bland begge dele i dejen.

3

Brug en ske og form 9 scones på en bageplade. Bag i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Tjek løbende - når de er gylden, er de færdige.

Andre opskrifter på scones:
Scones med chokolade
Scones med jordbær
Scones med hindbær

Måske er det her også noget for dig?

 • Bageamatøren
  30. juni 2017 at 15:38

  Sær spændende ud…Men hvor lang tid skal de have i ovnen for at blive bedst mulige? 10-12 minutter?

  • Linn
   30. juni 2017 at 15:43

   Hov, hvor underligt at den delen af opskriften er forsvundet. Godt du spottede det! Jeg plejer at give dem cirka 20 minutter ved 200 grader – jeg har skrevet det ind i opskriften nu.

 • Maria Hoffbeck fra en verden af kunst
  9. oktober 2015 at 7:51

  Meget smukt opstillet indlæg 🙂
  Og jeg er vild med din lille glas kaffe kande 🙂
  Scones er guf i min verden.
  Smukke skovturs billeder og en god weekend til dig 🙂

  • Linn
   9. oktober 2015 at 8:28

   Tak Maria! God weekend til dig også 🙂