Annonce/ Måltider

Opskrift: Skindstegt kulmule med tomater, svampe og pesto

Opskrift: Stegt kulmule med tomater, svampe og pesto | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt kulmule med tomater, svampe og pesto | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt kulmule med tomater, svampe og pesto | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt kulmule med tomater, svampe og pesto | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt kulmule med tomater, svampe og pesto | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt kulmule med tomater, svampe og pesto | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt kulmule med tomater, svampe og pesto | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt kulmule med tomater, svampe og pesto | Frk. Kræsen

 

I går morges mødtes jeg af en boks frisk fisk og grøntsager fra Skagenfood uden for min dør. Jeg har jo samarbejdet med dem over sommeren. Sidst min boks kom var jeg i Tyskland, og min roomies mor og far måtte plukke den med ind og lægge tingene i køleskabet, men nu stod jeg klar til at glædes over det hele.

Denne gang var alle ingredienserne til at lave stegte kulmulefileter med ristede tomater, sauterede svampe og pesto med – så derfor biksede M og jeg det sammen til aftensmad samme aften. Selvom der var mange små skridt i opskriften, var det overraskende nemt at lave. Vi tog det med ud på baggården, og brugte resten af aftenen der. Jeg e l s k e r sommeraftner!

Opskrift:
600 g filet af kulmule (med skind)
4 tomater
0,5 dl rugmel
1 bakke svampe
2 spsk pinjekerner
1 bundt  basilikum
0,5 fed hvidløg
20 g parmesanost
Smør
Olivenolie
Salt og peber

Der er fire moment i den her opskrift – fisken, de ristede tomater, de sauterede svampe og pestoen. Vil du have noget til (fx. kogte kartofler, som vi havde), er der fem momenter. Kartoflerne tager længst tid at lave, og derefter fisken. Tomaterne, svampene og pestoen tager ikke så lang tid, så dem kan du tage til sidst.

Fisken: Skær fileterne i portionsstykker. Rids dem på skindsiden med en skarp kniv. Brug lidt salt og peber. Steg dem på skindsiden i olie indtil de er færdige.

Tomaterne: Skær tomaterne i skiver. Vend dem i rugmel og salt og pebre. Steg dem i olie i en pande, til de fået fin farve.

Svampe: Skær svampene i mindre stykker. Steg hurtigt i smør med salt og peber.

Pesto: Blend pinjekerner, basilikum, hvidløg, parmesanost, olie og salt og peber i en blender. Smag til. Mangler der noget?

Byg op på tallerken. I bunden lægger du nogle skriver ristede tomater. Derefter fisken. Top med svampene og pesto. Mums!

Foto: Linn Katarina Grubbström / Frk. Kræsen
Opskrift: Skagenfood / Tonny KristensenIndlægget er lavet i samarbejde med Skagenfood.

Måske er det her også noget for dig?