Opskrifter

Opskrift: Scones med chokolade

Opskrift: Chokoladescones | Frk. KræsenOpskrift: Chokoladescones | Frk. KræsenOpskrift: Chokoladescones | Frk. KræsenOpskrift: Chokoladescones | Frk. Kræsen

Da jeg mødte min ven Axelina for et par uger siden, serverede hun chokoladescones. Selvom jeg synes meeeget godt om chokolade, er det faktisk en blanding jeg aldrig havde prøvet før. I min verden, har scones bare været noget som man spiser med smør, marmelade og ost. Men til min glæde, opdagede jeg at chokoladescones er mindst lige så gode som de almindelige, og nu har jeg bagt dem der hjemme flere gange. Det er jo så nemt!

Til otte scones har du brug for:
5 dl mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 dl mælk
1 tsk. honning
75 g smør
1 dl hakket mørk chokolade

Blande sammen mel, bagepulver og salt. Smule ned smør. Hæld i hakket chokolade og honning, inden du blander ned mælk og former til otte små scones. Bage dine scones i ovnen 10-15 minutter ved 225 grader.

Jeg spiste den første lidt varme scones med en kop te, og gemte resten til senere. I mit nye hjem kan man side i vinduerne og kigge ud når man spier, og det smiler jeg tilfreds over. Jeg har nemlig altid været glad for at kigge ud på alt der sker udenfor, selvom at lige præcis den her dag var lidt grå og kold. Men det er jo fint, på sin egen specielle måde…

Desuden er jo altid lidt hyggeligere da man har selskab i vinduet. Vega spiste godt nok ikke scones og drak heller ikke the, men holdt mig alligevel selskab hele tiden.

Måske er det her også noget for dig?

 • Laura Møller
  13. november 2013 at 18:31

  Jeg elsker, at man altid kan regne med dig, Linn! Jeg fik lige pludselig rigtig meget lyst til at bage scones, og uden at tøve gik jeg direkte ind på din blog, fordi jeg vidste, der ville være en nem og hurtig opskrift, hvor man havde alle ingredienserne på lager. Nu er de i ovnen, og jeg glæder mig til at forkæle mine forældre (og mig selv) med dem, når de kommer ud!

  • Linn
   13. november 2013 at 19:55

   Hvor bliver jeg glad for din kommentar! Det er simpelthen så dejligt at få at vide, at opskrifterne kan bruges, og at Frk. Kræsen er sådan et sted som man gerne vil kigge ind efter opskrifter. Tak for det 🙂

 • Em
  3. februar 2012 at 12:41

  Åh, jag gjorde liknande idag! Fast med hallon i också. Din blogg är så fin, älskar dina bilder. Förstår dock inte riktigt allt du skriver, men det är ju petitesser 😉 Haha.

  • Linn
   4. februar 2012 at 11:30

   Vilken söt kommentar! Härligt att du gillar bloggen även om danskan är lite obegriplig. Och jag tittade på dina med hallon i, och dom ser også sjuukt goda ut! 🙂

 • Anne Mette
  1. februar 2012 at 8:52

  Sjovt, jeg har altid syntes at chokoladescones var de almindelige 😀

  • Linn
   1. februar 2012 at 9:06

   Hvor grineren. Det er nok en svensk-dansk ting, jeg havde i hvert fald aldrig hørt om chokolade i scones inden jeg flyttede til Danmark 🙂

 • noerrebro
  30. januar 2012 at 17:28

  Ser ser hyggeligt ud 🙂 Hvorfor er det, at jeg altid lige mangler en af ingredienserne? Mystisk… Må have mig et lille lager.
  Nå, men mums hvor ser de gode ud!

  • Linn
   31. januar 2012 at 9:16

   Jeg synes helt sikkert at du skal prøve at bygge et lager op. Det er simpelthen så dejligt, hver gang man har alt hjemme til at bage forskellige søde ting 🙂

  • noerrebro
   31. januar 2012 at 10:07

   Det er sandt ja… Så må jeg ud. Mangler vist kun chokoladen egentlig… Er det mon ok at bruge soyamælk?

  • Linn
   31. januar 2012 at 10:34

   Helt sikkert! Det blir måske lidt lidt forskell i smagen, men det gør jo ikke noget. Go for it 🙂

 • copenhagencakes
  30. januar 2012 at 11:47

  Det ser godt ud! Det gik lige op for mig, at jeg har alle ingredienserne hjemme, så det kan være jeg er nødt til at gå i gang med lidt bagning i dag også…<3

  • Linn
   30. januar 2012 at 12:40

   Med så gode forudsætninger, er du næsten nødt til at gøre det! 🙂