Salat

Opskrift: Salat med perlebyg og ekstra crunch

Opskrift: Perlebygsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Perlebygsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Perlebygsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Perlebygsalat | Frk. KræsenOpskrift: Perlebygsalat | Frk. KræsenOpskrift: Perlebygsalat | Frk. KræsenOpskrift: Perlebygsalat | Frk. KræsenOpskrift: Perlebygsalat | Frk. Kræsen

Da jeg var hjemme ved mine forældre den forrige weekend, havde min far en gave til mig. Det var et gåseæg, som han fået af en kollega, der har en bondegård. Faktisk havde kollegaen taget en hel pose æg med på arbejde, fordi de ikke nåede at spise alle dem, som deres høns nåede at producere. Og mit blandt de almindelige æg, låg dette kæmpe, som min far hapsede til mig.

Ægget måtte kom med mig til Danmark. Det er stort. Så stort, at min æggebakke i køleskabet ikke har kunnet lukkes. Det er vist et luksusproblem.

I går besluttede jeg mig for at spise det. Det kunne selvfølgelig blive brugt til kage eller omelet, men jeg stegte det bare på begge sider og spiste med en salat. Salaten var med perlebyg, og masser af grøntsager som var sådan lidt sprøde. Nogle gange har en februarsøndag brug for lidt crunch!

 

Salat med perlebyg og ekstra crunch:

Serves: 1 person
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 1,25 dl perlebyg
 • 1 skalotteløg
 • 2,5 dl vand
 • 1 tsk. smør
 • Salt efter smag

 • 1 selleristang
 • 2 gulerødder
 • 10 slikærter
 • 10 grønne bønner
 • 5 cherrytomater
 • 10 radisser
 • 20 hasselnødder


 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. æblecidereddike
 • 0,5 spsk. limesaft
 • Salt og peber efter smag

Instructions

1

Skyl perlebyg. Hak løg. Steg løg i smør. Hæld på vand, salt og perlebyg. Kog cirka 15 minutter.

2

Skær gulerødder, slikærter, selleri og radisser fint. Skær cherrytomaterne i fire dele. Skær enderne af de grønne bønner og læg dem i kogende vand med salt i 2 minutter. Hæld af vandet og del i mindre dele. Bland alle grøntsagerne med perlebyggen.

3

Læg hasselnødderne i ovenen ved 200 grader i 6-7 minutter. Fjern skallet på dem og smid i salaten.

4

Bland ingredienserne til marinaden og smid på. Spis!

Andre opskrifter med perlebyg:
Bygotto med perlebyg og kantareller
Salat med perlebyg og granatæble

Måske er det her også noget for dig?