Salat

Opskrift: Spicy salat og krebsegilde

Krebsegilde | Frk. Kræsen Krebsegilde | Frk. Kræsen Krebsegilde | Frk. KræsenKrebsegilde | Frk. KræsenKrebsegilde | Frk. KræsenKrebsegilde | Frk. Kræsen

I lørdags brugte jeg hele dagen i køkkenet. Det var den store krebsegilde-dag. Jeg holdt mit første danske krebsegilde i Århus tilbage i 2009. Da improviserede vi – jeg klippede hatte af avispapir, printede røde krebs fra nettet og Dennis på mit kollegiekøkken købte krebsehæle (uden krop!) ved fiskeren. Det var en lykket aften – selvom den ikke helt fulgte opskriften for et ægte svensk krebsegilde.

Der var pause for mine forsøg at holde krebsegilde i Danmark i 2010-2012. Men sidste år prøvede jeg så igen, med importerede hatte og krebs fra supermarkedet i Sverige. Det blev så stort et success, at det måtte blive en tradition. I lørdags var det altså tid igen.

På menuen stod der selvfølelig krebs. Jeg havde også lavet snaps. For et styk tid siden fik jeg et par flasker OP Anderson, som jeg legede lidt med. Derfor var der fire slags snaps på bordet. En med ribs og honning, en med brombær, en med figner og vanilje og en med krondild og persillieblomst. Vi lykkedes tømme alle flaskerne(!), og der var ikke nogen tvivl om at brombærsnapsen var alles favorit.

At kun spise krebs er måske lidt for lidt, så jeg havde også bagt min klassiske ostetærte, fået gæsterne til at tage lækkert brød med og serverede en lidt spicy salat ‘on the side’. Opskriften har M en gang fundet på Føtexs hjemmeside, men jeg har efterhånden lavet en del om i den.

Opskrift “spicy salat”
1 spidskål
4 gulerødder
5 stilke bladselleri
2 pære
1 bdt. brøndkarse
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
2 cm reven ingefær
1 tsk. wasabi sesam-krydderi (jeg fandt et fra Santa Maria)

Snit spidskål fint. Riv gulerødderne. Brug en kartoffelskræller til at skære tynde strimler af sellerien.
Skær tynde både af pærene og blandt alt i en skål.

Bland sammen en marinade af olivienolie, æblecidereddike og reven ingefær. Vend i salaten. Strø over brøndkarse og wasabi-krydderi.

Måske er det her også noget for dig?

 • Anna-Nathalie
  4. oktober 2014 at 18:32

  Åh hvor lækkert! Skalddyr er abre noget af det bedste! 😮

  • Linn
   5. oktober 2014 at 14:22

   Det er simpelthen så godt. Jeg er kæmpe fan! 🙂

 • birkeholm.com
  1. oktober 2014 at 10:09

  Sikke en fin blog du har!:-)

  • Linn
   1. oktober 2014 at 12:12

   Tak! 🙂