Toplister

5 opskrifter med grønne asparges

Opskrifter med asparges | Frk. Kræsen

For et par uger siden var jeg i Sverige nogle dage. Solen bagte fra en blå himmel. Alt i haven var begyndt at springe ud. Fuglene sang. Jeg brugte dagene i solen på mit nye store interesse: Krydsord!

For nogle måneder siden begyndte jeg at lave børnekrydset i Weekendavisen. Det var tilpas svært. For hvert løst børnekryds, voksede min krydsord-selvtillid.

(Jeg ved. Jeg er måske lidt for gammel for lige præcis det krydsord. Men krydsord kan altså være svære, når man ikke laver dem på sit modersmål.)

Efter mange omgange børnekryds følte jeg, at jeg var klar til større udfordringer. Så jeg købte et blad med begynderkryds for voksne. Og efter at have idiotforklaret hele bladet et par gange, begyndte jeg faktiskt at finde ud af de rigtige ord. Så nu tager jeg mit blad med over det hele. Det er jo perfekt, når man sidder med en kaffe i solen. Både på baggården i København og i haven i Sverige.

Den slags solskinsdage, der på mange måder minder om sommerferie, synes jeg også, det er hyggeligt at grille. Så der stod grillmad på menuen hver aften.

Vi kom flere forskellige grøntsager på grillen. Jeg elsker asparges, så dem var der masser af. Jeg koger dem et enkelt minut, inden jeg pensler dem med olie og kommer på grillen. Mums!

Vil du bruge dine asparges til andet end grillen, har jeg flere opskrifter med den lækre grøntsag i bloggens arkiv. Jeg håber, du kan få lidt inspiration.

3 fif til at tilberede asparges
✔ Du behøver ikke skære bunden af på asparges. Bare bræk den af i stedet for, det er tit nemmere.
✔ Grønne asparges behøver ikke skrælles. De er gode at spise både rå og tilberedte.
✔ Begynder dine asparges at se lidt trætte ud? Fyld en skål med iskoldt vand og læg aspargesen i den i 30 minutter.

Opskrift: Paneret asparges og pocheret æg| Frk. Kræsen

Panerede asparges med pocheret æg
Det her er en af mine absolutte favoritter. Panerede asparges med pocheret æg og ærter er den lækreste frokost. Jeg foreslår, du spiser det til frokost sammen med en skive ristet rugbrød eller som en forret.

Opskrift: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli og asparges | Frk. Kræsen

One-pot-pasta med asparges og broccoli
One-pot-pasta er genialt. Det er nemt, hurtigt og producerer nærmest ikke nogen opvask. What’s not to like? Den her grønne version er med asparges, broccoli og citron – en kombination som altid er lækker.

Opskrift: Hønsesalat | Frk. Kræsen

Hønsesalat med asparges og champignoner
Jeg kommer frisk asparges i min hønsesalat. Hønsesalat smager altid lækkert, og med frisk asparges i bliver det endnu bedre.

Opskrift: Omelet med squash og asparagus | Frk. Kræsen

Omelet med asparges og squash
Skal aftensmaden gå hurtigt, plejer jeg at lave omelet. Nogle gange køber jeg ind til en lækker omelet. Andre gange kigger jeg i grøntsagsskuffen og bruger, det jeg finder. Har du squash og asparges i grøntsagsskuffen, kan det være, du skal kaste dig ud i den her opskrift.

Opskrift: Fuldkornsvafler med grøn topping

Vafler med asparges, ærter og serranoskinke
Hvis du er med på at spise vafler til aftensmad, så bliver det næsten ikke mere lækkert end den her opskrift. Jeg topper mine vafler med salat, asparges, serranoskinke, ærter og ristede mandler. Mums!

Måske er det her også noget for dig?