Måltider

Opskrift: Kålwraps med laks, agurk og fennikel

Opskrift: Kålwraps med laks | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Jeg har haft en god weekend. Fuld af fine ting!

★ I fredags var jeg forbi Sustain Dailys 1 års fødselsdag på Kølsters Tolv Haner. Kølster er måske min yndlingsbar nr.1 i København, og det var så hyggeligt at drikke øko-øl med søde mennesker.

Anneli, som var en af de søde mennesker, jeg drak øko-øl med på Kølsters, kom til at sige, at hun og hendes veninde gerne vil hjælpe mig med at tømme min flaske Gammel Dansk. Jeg er ret sikker på, hun fortrød, da jeg sendte hende en sms lørdag og sagde, jeg glæder mig, til at de kommer forbi, men nu går jeg ud fra, hun holder, hvad hun har lovet. Ikke, Anneli?

★ I går aftes var jeg alene hjemme. Jeg brugte aftenen med blodappelsinsodavand, masser af chips og det nyeste afsnittet af Nybyggerne. Fremragende kombination, som den anden halvdel herhjemme ikke helt forstår at sætte pris på.

★ Jeg har lige spist en svensk fastelavnsbolle. Det kan godt være, den svenske fastelavnsbolledag var i tirsdags, men jeg har tænkt mig at fortsætte spise semlor i hvert fald en måned mere. Mums! (Hvis du forresten er i tvivl om, hvilken spise-teknik du skal bruge, når du spiser semlor, viser jeg dig den rigtige (altså svenske) her).

★ Jeg skal spise de her kålwraps med laks til aftensmad. Og måske er der nok til madpakken i morgen!

Jeg håber, du også har haft en god weekend?

Opskrift: Kålwraps med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Kålwraps med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Kålwraps med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Kålwraps med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Kålwraps med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Kålwraps med laks | Frk. KræsenOpskrift: Kålwraps med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Kålwraps med laks | Frk. KræsenOpskrift: Kålwraps med laks | Frk. KræsenOpskrift: Kålwraps med laks | Frk. Kræsen

Spidskåltacos med laks og agurksalat

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 1 agurk
 • 0,5 fennikel
 • 0,5 rødløg
 • 2 lime
 • 1 chili
 • 1 røget laks
 • 1 spidskål
 • 0,5 dl græsk yoghurt
 • 1 spsk. mayo
 • 1 nip spidskommen
 • 2 spsk. sesamfrø
 • 1 bundt frisk koriander
 • 0,5 tsk. salt

Instructions

1

Del agurken på midten. Fjern kernerne i midten. Hak fint.

2

Hak fennikel, chili og rødløg fint.

3

Bland agurk, chili og rødløg sammen.

4

Smag til med limesaft og salt.

5

Skær hele blade af spidskålen. Skyl dem, og tør med køkkenrulle.

6

Del laksen i mindre stykker.

7

Bland mayo, creme fraiche og tørret koriander. Smag til med salt og peber.

8

Fordelen salaten på kålbladene. Top med laks, dressing, sesamfrø og frisk koriander.

Andre opskrifter med spidskål:
Stegt spidskål med brunet smør
Spicy kålsalat med veggie frikadeller

Måske er det her også noget for dig?