Kager

Opskrift: SKAM-kagen

Opskrift: SKAM-kagen | Frk. Kræsen

En indrømmelse: Jeg elsker SKAM. Jeg var vild med Noorhelm (til mindre Skam-nørder: Noora+William=Sæson2), og nu sidder jeg og trykker ctrl+r hver dag for at se, hvordan det går med Isak og Even. De er måske det fineste i skandinavisk serie-historie, og jeg tror næsten, jeg har haft lige så mange sommerfugle i maven, som de har haft de sidste par uger.

For at fejre min yndlings-serie har jeg bagt en kage, som passer sammen med den. Fordi sæson tre handler om Isak og Even og at turde at være vild med lige den, man har lyst til, så har kagens inderside fået et regnbueflag med på vejen. Har du ikke mod på at bage seks forskellige kager, kan du selvfølgelig springe den del over og nøjes med to ensfarvede kagebunde i stedet for.

Opskrift: SKAM-kagen

Kagen består af seks kagebunde (du kan med fordel tilsætte ekstra kardemomme i dejen, hvis du vil gå all in på Evak). Mellem hvert lag er der enten havtorn curd/lemon curd eller frosting. Kagen er overtrukken med fondant.

Kagebund (1 st.)
Vil du have seks farver på kagen, skal du bage seks bunde.
Vil du have en ensfarvet kage, kan du nøjes med to bunde.

2 æg
2 dl sukker
1,5 dl mel
1 dl kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
1 nip vaniljepulver
1 dl varmt vand
+ evt. pastafarve i lila, blå, grøn, gul, orange og rød

Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver, salt og vaniljepulver. Kom i dejen. Pisk sammen. Kom vand i dejen. Pisk sammen.

Farv dejen med pastafarve, indtil dejen har opnået den rigtige farve. Pastafarve giver meget farve, så begynd med en enkel dråbe og tilsæt derefter mere. (Bager du en ensfarvet kage, kan du springe det her skridt over.)

Hæld i en springform (cirka 28 cm i diameter). Bag ved 175 grader i cirka 30 minutter.

Havtorn curd
1 glass havtorn curd eller lemoncurd

Find opskriften på havtorn curd her. Find opskriften på lemoncurd her. Du kan selvfølgelig også købe lemoncurd færdigt i supermarkedet.

Frosting
225 g philadelphia
0,75 dl flormelis
0,75 dl piskefløde

Pisk philadelphia og flormelis sammen. Kom fløden i lidt ad gangen og pisk, indtil frostingen er tyk og cremet. Opbevar i køleskab indtil forstingen skal bruges.

Fondant
Cirka 400 g hvid fondant
Cirka 100 g gul fondant

Fremgangsmåde: SKAM-kagen

Hver bund du skal bruge til kagen skal være cirka 1,5 cm. Når din bagte kagebund kommer ud af ovnen, er den cirka 3 cm tyk. Det betyder, at du skal skære din bund over på midten, så du får et stykke, der er cirka 1,5 cm tykt. Den anden halvdel kage, som du skærer væk, skal ikke bruges (gem det og brug til f. eks. træstammer i stedet for at smide ud). Laver du ikke en regnbuefarvet kage, kan du nøjes med at bage to “almindelige” kagebunde og skære i tre dele hver – så at du i alt har seks lag at bruge.

Skær kagen i en aflang firkant (så den får samme format som en SKAM-video). Mine bunde er cirka 20×12 cm. Det er vigtigt, at bundene er fuldstændigt samme størrelse og ikke for tykke, for så er det svært at overtrække kagen med fondant senere.

Forbered havtorn curd/lemon curd og frosting.
Kom frosting mellem det første og andet lag kage.
Kom havtorn curd/lemon curd mellem det andet og tredje lag kage.
Kom frosting mellem det tredje og fjerde lag kage.
Kom havtorn curd/lemon curd mellem det fjerde og femte lag kage.
Kom frosting mellem det femte og sjette lag kage.
Afslut med at smørre hele kagen på toppen og rundt omkring med frosting.
Sæt i køleskab.

Rul den hvide fondant ud til et tyndt lag. Kom over kagen. Skær overflødig fondant væk. Ved du ikke, hvordan du arbejder med fondant, kan du finde mere information her.

Rul den gule fondant ud. Print evt. tekst og klip ud. Brug bogstæverne som du klippet ud som skabeloner. Skær dine egne fondant-bogstæver ud. Placer på toppen af kagen.

Server sammen med en kop kaffe og det seneste afsnit af SKAM.

Opskrift: SKAM-kagen | Frk. KræsenOpskrift: SKAM-kagen | Frk. Kræsen Opskrift: SKAM-kagen | Frk. Kræsen Opskrift: SKAM-kagen | Frk. Kræsen Opskrift: SKAM-kagen | Frk. KræsenOpskrift: SKAM-kagen | Frk. Kræsen

Måske er det her også noget for dig?

 • Anneli
  20. november 2016 at 22:59

  Det här måste skrivas på svenska: är absurt glad för att du fick mig igång med SKAM! Blir helt tonårsnervös när jag lever mig in i deras liv och imponeras över hur modiga de är. Toppen helt enkelt!

  • Anneli
   20. november 2016 at 22:59

   Og nåh ja, det er noget af et mesterværk du lavet med den kage der!

  • Linn
   24. november 2016 at 16:18

   Haha – jag visste att du skulle blive hooked på det! Man kan jo inte annat 🙂

 • Heidi
  9. november 2016 at 15:49

  Fantastisk med en SKAM kage! Jeg har seriøse SKAMstinenser, så måske skal jeg bare kagen i weekenden (mens jeg ser reruns af 2. sæson, bare for at tage det værste af den tomme følelse der er). 🙂

  • Linn
   9. november 2016 at 15:50

   Jeg ved, hvad du mener – ved heller ikke rigtigt, hvad jeg skal få tiden at gå med, imens jeg venter på den 14. november. Så god idé at bage kage! 🙂

 • Maria/Miss Chinchilly
  9. november 2016 at 10:29

  SÅ fin kage – vi er vist mange der er bidt af SKAM-epidemien!

  Og ps. – jeg nyder at følge med på din blog.

  • Linn
   9. november 2016 at 10:30

   Tak! For søde ord om kagen og for søde ord om bloggen – det gør mig virkelig glad! <3

 • Nanna
  6. november 2016 at 19:53

  JEG ELSKER DENNE KAGE!! OG JEG ELSKER SKAM (Ja, der skulle caps lock til at udtrykke mine begejstring for kagen!

  • Linn
   6. november 2016 at 21:32

   Haha, hvor er du sød. Tak! Og dejligt at høre, du er lige så stort fan, som jeg er. Kan næsten ikke vente til den 14. november 🙂