Salat/ Vegetarisk

Opskrift: Salat med linser, rødbeder og æble

Opskrift: Salat med linser, rødbeder og æble | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Der er nogle ingredienser, der altid ligger tilbage i bunden af min grøntsagsskuffe. Som jeg har svært ved at få brugt. Rødbeder topper næsten altid listen. Til mit held kan rødbeder holde længe. Så kan jeg ikke komme i tanke om noget lækkert, lukker jeg nogen gang bare køleskabet. Måske har jeg flere kreative idéer næste gang, jeg åbner grøntsagsskuffen?

Sidste gang jeg åbnede køleskabet og fiskede en pose rødbeder frem, havde jeg faktisk en lækker ret i tankerne. I starten af november var jeg nemlig i Stockholm. Jeg havde vundet kategorien ‘Bästa Foto’ til svenske Matbloggspriset, og aftenen inden prisoverrækkelsen spiste jeg på Urban Deli – en favorit i den svenske hovedstad.

På deres menukort kan man blandt andet finde vegansk tatar. “What?!”, tænker du måske nu. Vegansk tatar? Hvordan er det muligt?

Jeg tænkte det samme. I beskrivelsen af retten læste jeg, at den primært bestod af rødbeder. Jeg blev så nysgerrig, at jeg var nødt til at bestille det.

Urban Deli’s veganske tatar er fantastisk. Aldrig før har rødbeder smagt så godt. Men at kalde det tatar? Nja. Med lidt god vilje kunne udseendet minde en smule om den klassiske version i restaurantens dunkle belysning. Efter det stoppede ligheden. Men hvad gør det, når resultatet smagte så godt?

Jeg ønsker, at jeg havde fisket min lille notesbog frem, da jeg havde spist færdigt på Urban Deli. At jeg havde skrevet ned, præcis hvad den veganske tatar smagte af og hvilke ingredienser (mere end rødbede), jeg kunne gætte mig til. Men det glemte jeg selvfølgelig.

Havde jeg husket det, kunne jeg måske have genskabt retten, da jeg stod og kiggede på rødbederne i grøntsagsskuffen herhjemme for et par uger siden. Men nu måtte jeg finde på noget andet. Resultatet blev den her salat med linser, bagte rødbeder og æble. Ikke helt lige så Stockholms-fancy som den veganske rødbedetatar, men næsten lige så godt.

3 fif til salat med linser og bagte rødbeder
✔ Jeg bruger linser på dåse, men du kan selvfølgelig også bruge tørre linser. Følg anvisningen på pakken, når du tilbereder dem.
✔ Tilhør du dem, der ikke er så vild med kapers? Så kan du erstatte kapers med hakkede cornichoner i stedet.
✔ Tjek rødbederne i ovnen et par gange, så de bliver bagt jævnt. De skal have lidt bid, da de er færdige.

Opskrift: Salat med linser, rødbeder og æble | Frk. KræsenOpskrift: Salat med linser, rødbeder og æble | Frk. KræsenOpskrift: Salat med linser, rødbeder og æble | Frk. KræsenOpskrift: Salat med linser, rødbeder og æble | Frk. Kræsen

Salat med linser, bagte rødbeder og æble

Serves: 2 personer
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • 1 dåse linser
 • 500 g rødbeder
 • 1 æble
 • 1 bundt persille
 • 3 spsk. kapers
 • 2 spsk. olie
 • 1 tsk. sennep

 • 0,5 tsk. salt
 • 1 nip peber
 • 1 økologisk citron

Instructions

1

Skræl rødbederne. Skær i mindre stykker. Fordel på et bagepapir. Vend i lidt olie, og krydr med salt og peber. Bag ved 200 grader i cirka 30 minutter.

2

Skær æble i skiver.

3

Hak persille fint.

4

Kom linserne i en sigte. Skyl med vand, og lad dryppe af.

5

Pisk olie, sennep, salt og peber sammen i en lille skål.

6

Riv citronskal. Del citronen. Pres citronsaft i skålen, imens du pisker. Vend citronskallen i.

7

Bland linser, bagte rødbeder, æble, persille, kapers og marinade i en skål.

Andre opskrifter med linser:
Gryderet med linser og svampe
Salat med linser, blomkål og kantareller
Salat med bagt græskar og linser

Måske er det her også noget for dig?

 • Birgitte
  15. januar 2019 at 9:07

  Ej , hvor en fin salat. Og så med nogle ingredienser, som man normalt ikke ser sammen – eller jeg gør i hvert fald ikke:-) Elsker rødbeder i salat, så den skal helt sikkert prøves. Indbydende lækre fotos. Tak:-)

  • Linn
   15. januar 2019 at 11:24

   Tak Birgitte! Dejligt at høre, du synes, det lyder lækkert – og kan lide billederne 🙂

 • Laura
  14. januar 2019 at 18:40

  Hej Linn.
  Min kommentar har ikke noget med salaten at gøre, men jeg vil bare sige at det er dejligt at “høre” fra dig igen. Jeg har været lidt småbekymret over, at der har været mere stille end sædvanligt på din blog og instagram, og jeg håber ikke, stilheden skyldes noget alvorligt. Det var bare det, og jeg ser frem til forhåbentligt flere opskrifter fra din hånd i fremtiden.
  Kh. En trofast læser

  • Linn
   15. januar 2019 at 11:26

   Laura, jeg bliver simpelthen så glad for din kommentar. Det betyder meget <3