Pandekager og vafler

Små pandekager med søde kartofler + lidt link-love

Opskrift: Pandekager med søde kartoflerOpskrift: Pandekager med søde kartoflerOpskrift: Pandekager med søde kartoflerOpskrift: Pandekager med søde kartofler

Jeg er blevet ramt. Af den der forkølelse. Jeg har set den ene efter den anden af mine venner blive snottet og få ondt i halsen de sidste par uger, så selvom jeg drak flere glas juice med ekstra C-vitaminer i sidste uge, er jeg også blevet snottet.

For at forkæle mig selv lidt ekstra, nu hvor min næse løber, har jeg lavet en omgang pandekager med søde kartofler. Sammen med myntete og friskpresset juice er de den bedste start på dagen.

Inden jeg deler opskriften på pandekager med søde kartofler, vil jeg dele 5x link-love til nogle fine steder på nettet, som inspireret mig den sidste måneds tid.

♥ Jeg er sikkert ikke den eneste, der synes at mad og fotografi er to spændende emner, der gerne må kombineres. På den engelske blog Two Loves Studio deler madfotografen Rachel sine bedste fif, og jeg er vild med hendes flotte billeder.

♥ Hvis du kan lide madfoto, giver Louise over på Loui & Bearnaisen den også fuld gas for tiden og deler ud af masser af foto-fifs. Det er helt sikkert værd at tjekke ud!

♥ Jeg har en hemmelig drøm om at en dag have min egen lille have, hvor jeg kan være selvforsynende på alt muligt grønt. Indtil jeg får det, bliver jeg inspireret af den australiske Instagram og blog grown & gathered – der er der nemlig masser af smukke grønne billeder og lækre opskrifter.

♥ Jeg er vild med podcasts, så derfor synes jeg, det var virkelig cool, da Emma Martiny startede sin egen. Der kan du høre spændende interviews med bloggere og få masser af inspiration.

♥ Italienske Rebecca deler de flotteste madbilleder fra England. Hver gang jeg kigger på hendes Instagram, bliver jeg sulten!

Nå – det var den her måneds inspiration! Nu hopper vi fluks videre til de søde sager, nemlig små pandekager med søde kartofler.

Opskrift: Små pandekager med søde kartofler

Serves: 15-20 stykker
Cooking Time: 1 time

Ingredients

 • 300 g søde kartofler
 • 1,5 dl mandelmælk eller komælk
 • 1 lime
 • 1 spsk. æbleeddike
 • 1 spsk. honning
 • 2 æg
 • 3 dl mel
 • 0,5 tsk. bagepulver
 • 0,5 tsk. salt
 • 0,5 tsk. kanel
 • 0,5 tsk. kardemomme
 • 0,5 tsk. ingefær
 • 20 g smør + ekstra smør at stege i

Instructions

1

Skær de søde kartofler i mindre stykker. Fyld bunden på en stor gryde med vand. Læg de søde kartofler i et metal-sigte og sæt på toppen af gryden. Læg på et låg og damp kartoflerne i 15-20 minutter eller indtil de er bløde.

2

Bland kartofler, mælk, saft fra en lime, æbleedikke og honning. Blend det til en fin dej. Bland i æg og pisk sammen. Bland mel, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og ingefær i en skål og pisk i dejen. Smelt smørret og pisk i dejen. Sæt dejen i køleskab i mindst 30 minutter.

3

Smelt lidt smør i en pande og steg pandekagerne 2-4 minutter på hver side. De skal have ret længe, ellers bliver de lidt for svampet. Derfor er det vigtigt at ikke stege dem på alt for høj temperatur.

4

Server f. eks. med granatæble, appelsin og honning.

Opskrift: Pandekager med søde kartoflerOpskrift: Pandekager med søde kartoflerOpskrift: Pandekager med søde kartofler

Måske er det her også noget for dig?

 • Daniella
  2. december 2018 at 20:55

  De er super gode ud – ved du om de kan fryses? 🙂

  • Linn
   3. december 2018 at 16:41

   Dejligt at høre, du kan lide dem. Jeg ved ikke, hvis de kan fryses – men mon ikke? 🙂

 • Christine Bonde
  12. marts 2016 at 20:02

  EJ, hvor lyder de lækre! Måske jeg skulle prøve dem til brunchbordet i morgen 🙂

  • Linn
   13. marts 2016 at 8:38

   De er lækre, så jeg synes helt sikkert, du skal give det et forsøg 🙂

 • Georgie
  28. februar 2016 at 3:40

  Yumm! Loving the photography! What has happened to your english blog? It just keeps redirecting me to this blog 🙂

  • Linn
   29. februar 2016 at 15:34

   Thanks! Yes, I know – I discovered that most international readers read this one, even if I had an English version over at My Nordic Food Tales, so I decided to redirect that one over here instead – and just have one for now. I realize that it’s a bit more work to follow this one (since it’s in Danish), but I hope that you’ll hang in there 🙂

 • Rikke D
  24. februar 2016 at 17:57

  Nej, hvor ser de pandekager bare fine og lækre ud 🙂
  Jeg vil lige høre, hvor søde de er i smagen?
  Jeg skal servere tapas i weekenden og tænker, at de ville være så fine på bordet sammen med en masse spanske specialiteter – men nu har du jo valgt at spise dem med frugt og honning, så kan de overhovedet fungere som en del af et salt måltid?rik

  • Linn
   24. februar 2016 at 18:02

   De er ikke specielt søde i smagen. Jeg har faktisk selv tænkt, jeg skal lave en “mad”-version, som jeg skal servere sammen med en salat med kikærter – jeg har bare ikke nået at teste opskriften ordentlig af endnu. Men hvis jeg var dig, ville jeg droppe kardemomme og kanel, og i stedet tilsætte lidt mere salt, lidt ekstra peber og måske også et styk fint hakket chili. Lad mig endelig vide, hvordan det går, hvis du giver det et forsøg 🙂