Pandekager og vafler/ Søde tilbehør

Opskrift: Rabarberkompot og mini-pandekager

Opskrift: Mini-pandekager og rabarberkompot | Frk. Kræsen Opskrift: Mini-pandekager og rabarberkompot | Frk. Kræsen Opskrift: Mini-pandekager og rabarberkompot | Frk. Kræsen Opskrift: Mini-pandekager og rabarberkompot | Frk. Kræsen Opskrift: Mini-pandekager og rabarberkompot | Frk. Kræsen Opskrift: Mini-pandekager og rabarberkompot | Frk. Kræsen

Jeg var hjemme i weekenden. Jeg havde krydset fingre for solskin, varme gåture uden jakke og kaffe i haven. Ha! Da jeg kiggede på vejrudsigten fredag aften, kunne jeg godt se, det måske var lidt optimistisk. Det regnede næsten hele weekenden.

Da jeg vågende søndag morgen var det gråt uden for vinduet. Jeg besluttede, at det ikke måtte sætte en stopper for mine planer. Så jeg fandt gummistøvlerne frem og gik ud i haven for at finde de første rabarber. Og så stod den på rabarberkompot og mini-pandekager. Det ville selvfølgelig været hyggeligst at spise det ude i solen, men det smagte også ret godt indenfor.

Opskrift: Rabarbetkompot (3 dl)

300 g rababer
1,5 dl sukker
1 nip vaniljepulver

Rens rabarberne og skær i 5 mm tykke skiver. Bland i en gryde med sukker og vaniljepulver og kog til rabarberne er bløde. Bliver det for tyndt, kan du blande 1 spsk. vand og 1 tsk. kartoffelmel og røre i til sidst. Lad det koge op (og blive tykkere) og servere.

Opskrift: Mini-pandekager (30 st.)

2,5 dl mel
0,5 tsk salt
6 dl mandelmælk
3 æg
25 g smør

Bland mel og salt. Hæld i halvdelen af mælken. Pisk sammen inden du hælder i og pisker resten af mælken. Slå ud æggene og pisk sammen dejen. Smelt smør og hæld i dejen. Brug evt. en smule ekstra smør til at stege pandekagerne i.

Måske er det her også noget for dig?

 • Jacob Larsen
  28. april 2015 at 20:40

  Jeg gik alene ind på det her indlæg på grund af dine gummistøvler! Hold op de flotte 🙂

  Udover det ser de pandekager utrolig lækre ud 🙂

  • Linn
   29. april 2015 at 11:26

   Haha, det er altså en fin grund. Det er min mors gummistøvler, men måske langtidslåner jeg dem med til Danmark en dag! 🙂