Tilbehør

Opskrift: Nye kartofler med brunet smør

Opskrift: Nye kartofler med brunet smør | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Det er i dag, det sker. Et helt andet København. I går så jeg de første personer med store rygsække og festivalstole stå og vente på bussen på Nørrebrogade. I dag kommer der stå mange flere. De skal selvfølgelig til Roskilde, og jeg er ikke et spår misundelig.

Jeg har været på Roskilde en gang. I 2011. Det var hverken fantastisk eller specielt dårligt vejr. Jeg havde en sød camp. En luftmadres, som var ret blød. Men altså – hvor kedede jeg mig bare. Jeg kan lige klare at drikke øl, stene og lytte til musik en enkel dag, men mere end det? Det kan ikke lade sig gøre. Jeg bliver simpelthen for rastløs. Hvis jeg ikke husker helt galt, blev jeg næsten lettet, da det begyndte at regne lidt ekstra lørdag morgen, for så havde jeg en god undskyldning til at smutte hjem lidt for tidligt. Fem dages festival havde været mere end rigeligt.

Så de sidste seks festivaler har jeg blevet i København. Og opdaget at jeg er ekstra vild med byen i den uge, hvor her næsten ikke er nogen. Det er ligesom et helt andet København. Cykelstierne er magisk tomme. Der er altid ledige siddepladser på min yndlingsbar. Jeg kan vælge frit, hvor på Svanemøllen strand jeg skal ligge. Jeg kan bruge byen, som jeg vil, samtidigt som nogle har en fest et helt andet sted. Det er da win-win, der vil noget!

Den her lille Roskilde-fortælling har intet med dagens opskrift at gøre. Men de her nye kartofler med brunet smør smager fremragende, så er du ikke på festival den kommende uge, synes jeg, du skal teste opskriften.

3 fif til brunet smør
✔ Det er vigtigt, du rører rundt i smørret hele tiden. Ellers brænder det på.
✔ Smørret er færdigt, når det begynder at bruse op og dufte af karamel. Først kommer det mange små bobler og en dejlig duft. Derefter skifter smørret fra gult til en mere gylden farve.
✔ Du kan blande alt muligt lækkert i brunet smør. Krydderurter af alle slags er et hit.

Opskrift: Nye kartofler med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Nye kartofler med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Nye kartofler med brunet smør | Frk. Kræsen Opskrift: Nye kartofler med brunet smør | Frk. Kræsen

Nye kartofler med brunet smør

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

  • 500 g nye kartofler
  • 100 g smør
  • 1 bundt dild
  • 1 øko-citron
  • 0,5 glas kapers
  • 0,5 tsk. salt

Instructions

1

Vask, og kog kartoflerne i letsaltet vand.

2

Hak dilden. Riv citronskal.

3

Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør rundt undervejs. Smørret skal bruse op. Tag gryden af varmen efter cirka 5 minutter, når smørret er gyldent og dufter af karamel.

4

Bland dild, kapers, citronskal og salt med det brunede smør.

5

Top kartoflerne med det brunede smør.

PS.
Kan du lide den her opskrift med brunet smør, skal du også teste min stegte spidskål med brunet smør.

Måske er det her også noget for dig?