Tilbehør

Opskrift: Mayonnaise

Opskrift: Mayonnaise | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Skal du servere smørrebrød til påskefrokosten i år?
Så har jeg et forslag.
Sæt et glas hjemmelavet mayonnaise på bordet!

Hjemmelavet mayonnaise tager nærmest ingen tid at lave og smager lækkert. Og så bliver de fleste faktisk ret imponerede, når man fortæller, at man selv har pisket den sammen. Mange tror, det er svært at lave mayonnaisen. Men i virkeligheden er det nemt. Alt du skal bruge er citron, eddike, sennep, æggeblommer, olie og salt. Ingredienser som findes i de fleste køkkener.

Jeg skal bruge min påske i Sverige. Jeg håber, vejrudsigten bliver ved med at love solskin, for så tror jeg, at jeg kan få overtalt de andre, til at vi skal tage picnickurven med ned til søen i nærheden og grille. Lykkes den plan, kan mayonnaisen også komme med der. Forestil jer en hotdog lige fra grillen med hjemmelavet topping. Det kan kun blive godt!

3 fif til hjemmelavet mayonnaise
✔ Brug altid en smagsneutral olie. Jeg plejer at bruge en koldpresset rapseolie. Olivenolie er ‘no go’ – det smager ikke lækkert.
✔ Man skal piske meget, når man laver mayonnaise. Jeg bruger altid en håndmikser. Du kan også køre den i en blender, hvor du blender lidt olie i ad gangen.
✔ Skiller mayonnaisen? Tag en ny æggeblomme og pisk i en skål. Hæld derefter forsigtigt den skillede mayonnaise i, samtidigt som du pisker, indtil du har en ny mayonnaise.

Opskrift: Mayonnaise | Frk. Kræsen

Mayonnaise

Serves: 2-3 dl
Cooking Time: 10 minutter

Ingredients

  • 1 citron
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. sennep
  • 0,5 tsk. salt
  • 3 dl smagneutral olie

Instructions

1

Skær citronen. Pres saften ud. Du skal bruge 2 spsk. citronsaft.

2

Pisk æggeblomme, citronsaft, hvidvinseddike, sennep og salt sammen i en skål.

3

Hæld olien langsomt i skålen, dråbe for dråbe, mens du pisker kraftigt. Når mayonnaisen begynder at blive tyk, kan du tilsætte mere olie.

4

Smag til med salt og citronsaft.

Andre opskrifter på mayonnaise
Ramsløgsmayonnaise
Chilimayonnaise
Hvidløgsmayonnaise/Aioli

Måske er det her også noget for dig?