Kager

Opskrift: Kanelsnegle med bønner

Opskrift: Kanelsnegle med bønner | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Den 4. oktober var det Kanelbullens Dag i Sverige. Jeg huskede selvfølgelig at fejre. Jeg skulle til Sverige over weekenden, så mine forældre og jeg begyndte med et besøg på St. Jakobs Stenugnsbageri i Malmø for at spise kanelbullar. Haps! (Her er forresten min guide til Malmø, hvis du også vil spise kanelbullar der.)

Har man ikke mulighed for at hoppe på toget til Malmø for at spise kanelbullar, må man bage dem selv. Jeg har allerede en klassisk opskrift på kanelsnurrer her på bloggen. I dag deler jeg en endnu en – kanelsnegle med bønner!

Jeg ved, hvad I tænker. I synes, det lyder underligt. Kanelsnegle med bønner? Hvorfor skulle nogen frivilligt kombinere bønner og kanelsnegle? Kanelsnegle er jo et fremragende produkt, lige som det er.

Jeg skulle kunne skrive, at kanelsnegle med bønner er sundere end almindelige kanelsnegle. Men jeg hader den slags argument. Vil man gerne have noget sundt til kaffen, kan man jo snuppe en riskiks. Eller hvorfor ikke springe hele kaffepausen over, når man alligevel er i gang? I hører jo, hvor kedeligt det lyder.

I stedet vælger jeg at sige, at kanelsnegle med bønner i dejen mætter mere end de klassiske. Smagen minder om de traditionelle, men man er mæt lidt længere, efter at man drukket kaffe og spist en kanelsnegl. Og det er jo en skøn bonus, når klokken er fire, og man begynder at blive godt eftermiddagstræt.

Giver du opskriften et forsøg, håber jeg, du bliver lige så glad for kanelsneglene, som jeg er. Og du behøver ikke være bange for at kunne smage bønnerne. Jeg nåede at servere flere til M, som han entusiastisk spiste, inden jeg fortalte ham om den hemmelige ingrediens. Så de er ordentlig kvalitetstestede herhjemme!

3 fif til kanelsnegle med bønner
✔ Du kan skifte både mælk og smør ud mod andre versioner i de her kanelsnegle. Jeg har for eksempel bagt dem med helt plantebaseret smør, og det fungerer også fint. Vil du have dem mere snaskede, kan du doble mængden remonce.
✔ Brug gerne en bagemaskine (hvis du har en). Jo længere tid du ælter dejen, jo nemmere er den at rulle ud og forme snegle af. Jeg tilsætter lidt mel ad gangen og ælter mellem hver gang.
✔ Du kan skifte sukkeret i remoncen ud mod brun farin. Det smager også lækkert.

Opskrift: Kanelsnegle med bønner | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnegle med bønner | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnegle med bønner | Frk. KræsenOpskrift: Kanelsnegle med bønner | Frk. Kræsen

Kanelsnegle med hvide bønner

Serves: Cirka 32 kanelsnegle
Cooking Time: 5 timer

Ingredients

 • 50 g gær
 • 5 dl mælk
 • 1 dåse hvide bønner (cirka 400 g)
 • 1 kg mel
 • 1 spsk. salt
 • 150 g sukker
 • 2 spsk. kardemomme
 • 3 æg
 • 250 g smør eller margarin
 • 3 spsk. kanel

Instructions

1

Smuldr gæren i en stor skål.

2

Hæld vandet fra bønnerne. Skyl. Blend 2 dl mælk og alle bønner.

3

Vend bønnerne og resterende mælk i skålen. Rør indtil gæren er opløst.

4

Tilsæt mel, salt, sukker, kardemomme, 2 æg og 150 g smør. Arbejd dejen sammen.

5

Lad dejen hæve overdækket i 1 time.

6

Bland 100 g blødt smør, 75 g sukker og kanel.

7

Del dejen i to dele. Rul ud hver del til en aflang firkant.

8

Smør remonce på dejen.

9

Rul dejen sammen som en roulade. Skær skiver.

10

Lad kanelsneglene hæve overdækket i 1 time.

11

Pisk 1 æg og pensl.

12

Bag ved 200 grader i 12-15 minutter.

Andre opskrifter på kanelsnegle:
Kanelsnurrer
Veganske kanelsnurrer

Måske er det her også noget for dig?

 • Elsebeth
  20. november 2018 at 19:36

  Ha, der har altid været bønner – omend ikke i – så over mine snegle. Jeg be’r hver gang til, at de bliver ligeså gode som alle de andre gange 🙂 Måske jeg skulle prøve at putte noget havrefuldkornsmel i mine, som jeg kværner af kerner fra Aurion – og det mætter godt i brød, kan jeg love.

  • Linn
   21. november 2018 at 10:47

   Dejligt at høre, du har fundet en fremgangsmåde, der virker for dig 🙂

 • Jenny
  26. oktober 2018 at 18:27

  Hej Linn
  Din opskrift skal helt sikkert afprøves, men til info så er riskiks ikke specielt sunde, bare kedelige, hvis man vil være sund så snup nogle grøntsager 🙂

  • Linn
   27. oktober 2018 at 12:00

   Haha – godt at vide! Jeg tror bare, at jeg tænkt at kedeligt = sundt i det her tilfælde. Så er jeg enig med dig – grøntsager virker som en meget bedre idé 🙂

 • Regina Kjærbæk
  19. oktober 2018 at 13:52

  De snegle der, kan du fortælle hvorfor du lige putter hvide bønner i, gør de noget særlig godt for dejen eller er det ‘kun’ fordi der skal være noget sundt i dejen. Mvh Regina

  • Linn
   19. oktober 2018 at 14:04

   Jeg kommer bønner i, for at jeg synes, jeg bliver lidt mere mæt, da jeg spiser en. Bønner indeholder jo protein, som hjælper en at blive mæt. Jeg har valgt lige præcis hvide bønner, for at jeg synes, de er de mest neutrale i smagen i bagværk. De smager, som helt almindelige kanelsnegle, så bønnerne gør hverken noget godt eller skidt for smagen.