Kager

Opskrift: Kanelsnurrer

Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

En af de mest svenske ting, jeg kender, er kanelsnurrer. Eller “kanelbullar”, som jeg for det meste kalder alt, der er bagt med en gærdej og fyldt af kanel. Det kan godt være, at mine kanelsnurrer ikke ligner de klassiske snegle, men i min bog kan en “kanelbulle” være begge dele.

Jeg har altid en pose kanelsnurrer i fryseren, men skal jeg vælge, synes jeg, de smager bedst, når de lige er kommet ud af ovnen og stadigvæk er lune. Helst sammen med et glas mælk. Sådan kan jeg huske, at jeg spiste min mors “kanelbullar”, da jeg stadigvæk boede hjemme, og så synes jeg stadigvæk, de skal spises.

Men hvordan tryller man så frem de bedste kanelsnurrer? Som svensker i Danmark har jeg gjort en del research. Jeg har spist store mængder kanelsnurrer og kanelsnegle på begge sider af Øresundsbroen for at finde ud af, hvad hemmeligheden bag den perfekte kanelsnurre er.

Den perfekte kanelsnurre er bagt på en gærdej. Det er måske ikke nogen hemmelighed. Jeg har ret lidt gær i mine, men til gengæld må de hæve i lang tid. Fire(!) timers hævning i alt kan lade voldsomt, men når du smager resultatet, kommer du opdage, at det er den lange ventetid værd.

Jeg fylder også mine kanelsnurrer med både kardemomme og kanel. Har du nogensinde været på café i Sverige, har du nok opdaget, at os svenskere spiser mere kardemomme end gennemsnittet. Så jeg kommer godt med kardemomme i dejen og lige så rigeligt med kanel i remoncen.

Og når vi taler om remoncen… Danske kanelsnurrer er generelt lidt mere snaskede end de svenske. I den her opskrift bruger jeg dobbelt så meget smør og sukker i remoncen, som min mor bruger, når hun bager kanelsnurrer – så jeg tror, vi kan blive enige om, at der også er styr på det.

Jeg kan bedst lide helt klassiske kanelsnurrer, men vil du prøve noget nyt, har jeg også en løsning på det. Her på bloggen kan du nemlig også finde snurrer med andre slags fyld. Jeg har både en klassisk opskrift med appelsin og birkes i fyldet og en vegansk opskrift på kanelsnurrer med æble og cashewcreme. Begge to smager lækkert.

3 fif når du bager kanelsnegler
✔ Hvis du er så heldig, at du ejer en røremaskine, så brug den. Hvis dejen bliver æltet godt i gennem, er den meget nemmere at rulle ud senere i processen.
✔ Hvis du ikke har rørsukker hjemme i køkkenskabet, kan du sagtens bruge almindeligt sukker i stedet. Dine kanelsnegler kommer stadigvæk at smage lækkert.
✔ Synes du det er svært at lave pæne kanelsnurrer, kan du sagtens bare rulle dejen sammen og skære tykke skiver af den i stedet for. Så bliver det til helt klassiske kanelsnegler, og det smager jo også godt. Du kan også kigge på den her video, jeg har lavet, hvor jeg viser, hvordan jeg laver snurrer. Tryk frem til 04:15 minutter ind i videoen.

Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen Opskrift: Kanelsnurrer | Frk. KræsenOpskrift: Kanelsnurrer | Frk. Kræsen

Kanelsnurrer

Serves: 32 kanelsnurrer
Cooking Time: 5 timer

Ingredients

 • Dej:
 • 50 g gær
 • 5 dl mandelmælk (eller komælk)
 • 1 kg mel
 • 1 spsk. salt
 • 75 g sukker
 • 75 g rørsukker
 • 2 spsk. kardemomme
 • 1 æg
 • 150 g smør

 • Fyld + topping
 • 150 g smør
 • 150 g brun farin
 • 3 spsk. kanel
 • 1 æg

Instructions

1

Smuldr gæren i en stor skål. Har du en røremaskine, er det en god idé at bruge den.

2

Hæld mælk i skålen. Rør indtil gæren er opløst.

3

Tilsæt mel, salt, sukker, rørsukker, kardemomme og 1 æg. Arbejd dejen sammen. Har du en røremaskine, så lad den arbejde i mindst 5 minutter.

4

Skær 150 g smør i mindre stykker. Arbejd ind i dejen. Har du en røremaskine, så lad den arbejde 5 minutter mere.

5

Lad dejen hæve overdækket i 2 timer.

6

Bland 150 g blødt smør, brun farin og kanel.

7

Del dejen i fire dele. Rul ud hver del til en aflang firkant.

8

Smør remonce på dejen.

9

Fold dejen sammen. Læg den højre tredjedel over midten. Læg derefter den venstre tredjedel over midten.

10

Brug en kagerulle og rul den sammenfoldede dej endnu fladere.

11

Skær hver del i 8 stykker.

12

Form kanelsnurrer (se hvordan du gør i den her video).

13

Lad kanelsnurrerne hæve overdækket i 2 timer.

14

Pisk 1 æg og pensl. Strø sukker på toppen.

15

Bag ved 200 grader i 12-15 minutter.

PS.
Synes du stadigvæk, det virker svært at snurre de perfekte kanelsnegle? Fair enough. Heldigvis viser jeg, hvordan du gør i den her video. Har du ikke tålmodighed at se det hele, begynder snurre-showet efter 4 minutter og 15 sekunder.

Måske er det her også noget for dig?

 • Emma
  9. marts 2019 at 16:55

  jeg har desværre glemt at putte et æg i dejen, før det den store forskel??

  • Linn
   11. marts 2019 at 8:53

   Nej, det er ikke noget problem! Da jeg bager veganske kanelsnurrer, springer jeg æggene helt over, og det bliver også fint 🙂

 • Mia
  15. oktober 2016 at 22:40

  Rigtig god opskrift og en god luftig dej. Jeg brugte dog noget mere kardemomme og kanel for at spice smagen;)

  • Linn
   15. oktober 2016 at 22:57

   Man kan aldrig få for meget af de to. Det lyder dejligt! 🙂

 • frkstackelies
  3. oktober 2015 at 19:23

  Hvor ser de bare lækre ud! Namnam.

  • Linn
   4. oktober 2015 at 8:00

   Tak! Jeg lover, de smager fantastisk! 🙂

 • Anonym
  3. oktober 2015 at 10:42

  Hej Linn! Jeg er vild med din blog og dine "for dummies"-opskrifter 😉 Uh! Og jeg er vild med kanelbullar!! Men i denne opskrift skræmmer de 50g. gær mig lidt.. Er der ikke risiko for en ækel gær-smag? Hvis jeg skal trappe ned på gæren, skal jeg vel også tilsvarende gå op på hævetid, ikke?
  Fortsæt det gode arbejde 🙂

  • Linn
   4. oktober 2015 at 7:59

   Hej og tak! 🙂 Jeg ved godt, hvilken smag du mener, men jeg skal ærligt indrømme, at jeg aldrig smagt det ved de her boller. Men jeg blev virkelig nysgerrig, så jeg googlede lidt hurtigt for at se, hvis jeg bruger mere gær end man plejer, men 50 g er vist ret almindelig mængde. Men spændende at prøve med mindre gær! Så fald ville jeg prøve at halvere mængden og lade dem koldhæve i køleskab natten over som den første hævning. De hæver jo allerede 2x to timer, så jeg tænker, det er en hel nat, der skal til. Fortæl endelig hvordan resultatet blev, hvis du prøver det. Jeg er nysgerrig 🙂

 • pieczesię
  2. oktober 2015 at 5:56

  ugh! it looks very nice 🙂

 • Katrine
  30. september 2015 at 19:05

  Er du vimmer, de ser gode ud! Jeg kunne godt spise et par stykker af dem lige nu 😀

  • Linn
   1. oktober 2015 at 7:06

   Hvis du går i gang nu, har du færdige kanelbuller til eftermiddagskaffen 🙂