Kager/ Vegansk

Opskrift: Veganske kanelsnegle

Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

En dag i starten af juli landede en mail i min indbakke. Der var vedhæftet en stor pdf, med masser af navne og tekster om 58 nye amerikanske udvekslingsstuderende, der snart ville trække sine kufferter over Københavns brostensgader. Det er det sjette semester, jeg underviser amerikanske studerende i madlavning, og den sjette gang, jeg får tilsendt den slags pdf. For det meste ligner informationen om de studerende hinanden, men den her gang var det en enkel studerende, der stak ud. I det nederste hjørne af hendes ansøgning stod der ”VEGAN!” med store bogstaver.

Jeg må indrømme, at jeg blev en smule nervøs. Efter jeg startede med at undervise, har jeg været igennem alle mulige allergier og diæter. Men der har aldrig før været en veganer på holdet.

Men der var intet at være nervøs for. For indtil videre har det været overraskende nemt at finde veganske alternativer til de klassiske, danske opskrifter, vi bruger.

Tarteletbunde er mange gange lavet på olie, og asparges kan lige så godt svømme rundt i plantefløde.
Da vi lavede is, blev der lavet ekstra sorbet.
Og da vi havde hot dog-aften i sidste uge, kom der seitanpølser på grillen.

Næste uge skal vi bage kager. Menuen plejer altid at være klassisk dansk, så de studerende skal lave træstammer, hindbærsnitter og brunsviger. Det bliver svært, men næppe umuligt.

Jeg er allerede begyndt at øve mig på de veganske kager. Om nogle dage er det jo kanelbullens dag, så for at alle skal kunne være med, har jeg teamet op med Naturli’ og lavet en vegansk version af mine svenske kanelsnegle.

Og fordi vi er midt i æblesæsonen, har jeg været lidt utraditionel i mit valg af remonce. Jeg har køleskabet fyldt med nyhøstede, danske æbler, så de skal med i sneglene sammen med kanel og cashewcreme. Det giver sneglene et lækkert og lidt anderledes twist.

3 fif til veganske kanelsnegle
✔ Jeg har bagt mine kanelsnegle med havremælk, men de smager også godt med andre slags plantemælk. Mandelmælk er f.eks. altid lækkert i kanelsnurrer. Her kan du se Naturli’s forskellige slags plantemælk.
✔ Smør dem med godt med remonce. Jeg har brugt et helt glas af Naturli’s smørbar cashew til de her, så de bliver lækkert cremede. Cashewcremen smager i forvejen lidt af kanel, hvilket passer perfekt. Foretrækker du hjemmelavet nøddecreme, kan det også bruges.
✔ Kanelsneglene smager lækkert med kanelstegte æbler. Jeg har købt nyhøstede danske æbler, som jeg har stegt i plantesmør – men hvis du foretrækker kokosolie, kan det også bruges.

Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. KræsenOpskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. KræsenOpskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen Opskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. KræsenOpskrift: Veganske kanelsnegle | Frk. Kræsen

Veganske kanelsnegle

Serves: 24 stk.
Cooking Time: 4 timer

Ingredients

 • 50 g gær
 • 5 dl havremælk
 • 2 tsk. salt
 • 2 spsk. kardemomme
 • 175 g sukker
 • 1 kg mel
 • 200 g plantesmør
 • 1 glas smørbar cashew
 • 5 æbler
 • 4 spsk. kanel
 • 0,5 tsk. muskatnød

Instructions

1

Smuldr gæren i en skål eller røremaskine.

2

Smelt 150 g smør i en gryde.

3

Hæld mælk i gryden. Blandingen skal være fingertemperatur (cirka 37 grader).

4

Hæld blandingen i skålen. Rør gæren ud.

5

Tilsæt 150 g sukker, salt, kardemomme og mel. Arbejd sammen.

6

Ælt dejen i mindst 5 minutter.

7

Lad dejen hæve overdækket i 1 time.

8

Skær æblerne i tern.

9

Smelt 50 g smør. Steg æblerne gylden.

10

Drys 25 g sukker, kanel og muskatnød over æblerne.

11

Del dejen i to dele. Rul delene ud til aflange firkanter.

12

Smør cashewcreme på.

13

Fordel æbleblandingen.

14

Fold sammen dejen i tre dele.

15

Rul ud og skær hver del i 12 stykker.

16

Snur til kanelsnurrer. Lad hæve i 1 time. (I den her video kan du se, hvordan jeg snurrer mine kanelsnurrer.)

17

Bag ved 200 grader i 15 minutter.

Notes

Kanelsneglene smager også godt med en mere klassisk remonce. Den laver du gennem at blande et halvt glas cashewcreme, 100 g plantesmør, 4 spsk. kanel og 50 g brun farin.

PS.
Foretrækker du de helt klassiske kanelsneglene? Den opskrift kan du finde her.

Måske er det her også noget for dig?

 • Emilie
  21. oktober 2018 at 14:38

  Hej Linn!

  Jeg har nu forsøgt mig med denne opskrift 2 gange, men jeg kan simpelthen ikke få dejen til at hæve 🙁 Har du nogen ide om hvad jeg gør galt?
  Hilsen Emilie

  • Linn
   21. oktober 2018 at 16:15

   Hvor underligt. Og hvor irriterende for dig – det er da træls! Jeg tænker spontant, at det eneste sted, hvor det kan gå galt, er hvis smørret og havremælk-blandingen er for varm (det vil sige en del mere end 37 grader), når det hældes over gæren – for så dræber man gæren, og dejen kan ikke hæve. Men hvis det ikke er det, må jeg ærligt indrømme, jeg er lidt i tvivl… :/ Jeg håber virkelig, at det lykkes for dig, hvis du tør give det et nyt forsøg!

 • Line Jørgensen
  9. maj 2018 at 15:09

  Jeg ville rigtig gerne prøve at lave disse, da de lyder vildt gode. Er dog virkelig ærgelig over at finde ud af, mens jeg er halvvejs, at der nogle gange står spsk i stedet for tsk til nogle af ingredienserne. Nu står jeg jo og bliver helt usikker på om jeg kan stole på hvad opskriften siger. Jeg kan kun håbe på at de bliver okay alligevel.

  • Linn
   9. maj 2018 at 15:46

   Hej Line. Jeg er ked af, at opskriften er forvirrende. Hvor er det, det står tsk. i stedet for spsk.? Jeg har selv set, at jeg skrevet 2 tsk. salt et sted og 1 spsk. salt et andet sted (jeg har rettet det nu, men begge dele giver dig gode snegle, så det er ikke så galt, hvis det er der, du været i tvivl). Men jeg kan ikke ellers se, hvor der er noget underligt? Jeg vil da gerne hjælpe og rette, så det giver mening, men jeg ved ikke hvor? 🙂

 • Kristina
  20. november 2017 at 14:51

  Hej Linn!
  Undskyld hvis jeg er lidt besværlig, men: Jeg vil gerne lave kanelsneglene så traditionelle som muligt, men stadig i vegansk udgave. Tror du man kan lave en almindelig remonce bare med plantesmør, farin og kanel?

  • Linn
   20. november 2017 at 16:34

   Hej Kristina. Du er da ikke besværlig! Og svaret er ja – det kan du sagtens – det har jeg selv gjort nogle gange. Du skal bare være obs på at plantesmør smelter virkelig hurtigt, så du er også nødt til at være hurtig, når du kommer det på. Ellers bliver der smør og dej over det hele, når du ruller dem sammen.

 • Tanja
  20. oktober 2017 at 18:10

  Hvilken glutenfri meltype vil du anbefale i stedet for hvedemel?

  • Linn
   21. oktober 2017 at 12:01

   Hej Tanja. Det tør jeg simpelthen ikke svare på – jeg bager virkelig sjældent glutenfrit. Måske kan du kigge ind hos f.eks Vanløse Blues – der tit laver veganske opskrifter, som også er glutenfrie? Jeg tror, hun har bedre styr på kombinationen vegansk og glutenfri end mig.