Søde tilbehør

Opskrift: Hurtig granola på 10 minutter

Opskrift: Hurtig granola

Klik her for hele opskriften

Da M havde fødselsdag sidste uge, gik jeg op lidt tidligere for at lave morgenmad. Vi havde egentlig snakket om at tage ud og spise morgenmad, men to omgange forkølelse satte en stopper for det. Så når jeg vågnede, tænkte jeg, at jeg måtte prøve at trylle lidt med de ting, vi nu havde hjemme.

Løsningen blev en omgang hurtig, hjemmelavet granola, som maks tager 10 minutter at smide sammen. Jeg fandt frem alle de gryn og frø, M bedst kan lide, og så var det bare med at gå i gang. En halv time efter at jeg var stået op var fødselsdagsmorgenmaden klar, og jeg balancerede en stor bakke ind på værelset, samtidigt som jeg sang den svenske fødselsdagssang. Smukt var det helt sikkert ikke, men jeg håber, jeg scorede lidt poæng på hygge-kontoen!

I weekenden, hvor jeg var lidt mindre snottet og lidt mere frisk, lavede jeg en omgang hurtig granola igen. Drømmen er jo at kunne lave et stort glas granola, men nogen gang er det altså også ret hyggeligt, at bare lave en portion eller to – og så er den her metode perfekt.

3 fif når du laver hurtig granola

✔ Du kan blande alle de gryn og frø, du vil. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.
✔ Hold øje med granolaen hele tiden. Pludseligt går det nemlig stærkt, og du vil ikke brænde din granola på.
✔ Det er blandingen af honning og kokosolie, der laver granolaen dejligt sprød. Bruger du ikke honning, kan du ikke få samme konsistens på den.

Opskrift: Hurtig granolaOpskrift: Hurtig granolaOpskrift: Hurtig granolaOpskrift: Hurtig granolaOpskrift: Hurtig granolaOpskrift: Hurtig granolaOpskrift: Hurtig granolaOpskrift: Hurtig granola

Granola på 10 minutter

Serves: 2 portioner
Cooking Time: 10 minutter

Ingredients

 • 0,5 dl hasselnødder
 • 2 tsk. kokosolie
 • 2 tsk. honning
 • 1,5 dl havregryn
 • 0,5 dl solsikkekerner
 • 0,5 tsk. kanel
 • 5 dadler

Instructions

1

Hak nødderne groft.

2

Smelt kokosolie og honning i en pande.

3

Tilsæt havregryn, solsikkekerner, hasselnødder og kanel.

4

Rør rundt på middel varme i 3-5 minutter. Granolaen skal blive let gylden.

5

Skær dadlerne i skiver.

6

Bland dadlerne med granolaen i panden. Køl af, og server med yoghurt.

Måske er det her også noget for dig?

 • Heidi Kokborg
  10. marts 2016 at 20:42

  Ej, hvor ser det her bare godt ud! Jeg elsker hjemmelavet granola 🙂

  • Linn
   11. marts 2016 at 9:01

   Også mig – det bliver bare så meget bedre, når man har tid at lave det selv 🙂

 • Christine Bo Strøm
  2. marts 2016 at 11:17

  Uber uber lækkert, lige den opskrift jeg stod og ventede på ? Hvad kan jeg udskifte dadler med, da jeg ikke bryder mig om dem? ?

  • Linn
   2. marts 2016 at 11:36

   Ey, hvor godt! 🙂 Du kan udskifte dem med den slags tørret frugt, du godt kan lide, f. eks. rosiner, tranebær eller abrikoser.