Søde tilbehør

Opskrift: Dadel-trøfler med lakrids

Konfekt med dadler | Frk. Kræsen Konfekt med dadler | Frk. Kræsen Konfekt med dadler | Frk. Kræsen Konfekt med dadler | Frk. Kræsen Konfekt med dadler | Frk. Kræsen Konfekt med dadler | Frk. Kræsen Konfekt med dadler | Frk. Kræsen

Lad mig introducere dig for mit nye yndlingssnacks for tiden: Dadel-trøfler. Jeg lavede dem for første gang for et par uger siden. En lille omgang, som af en eller anden grund blev spist op hurtigt. Et par dage senere lavede jeg endnu en omgang. De forsvandt lige hurtigt og sådan har det været siden. Hver gang jeg lavet en ny omgang, finder jeg på gode grunder for at spise nogle stykker. De er nemlig virkelig lakrids-gode.

Jeg har brugt dadler med sten, for jeg synes tit, de er blødere. Når jeg laver dadelbars, bruger jeg gerne dem uden sten, for at resultatet skal blive fastere, men til de her små dessert-agtige kugler, vil jeg gerne have den lidt blødere trøffel-konsistens. For så bliver resultatet virkelig svampet ( = høj mums-faktor!). Bruger du dadler uden sten, som er lidt hårdere, kan det være, du skal bruge en smule kokosolie for at få dem at hænge sammen.

Anden konfekt med dadler:
Hjemmelavet snickers
Hjemmelavet bounties

Måske er det her også noget for dig?

 • Marie
  28. januar 2016 at 16:29

  Fantastisk gode!! Er ved at tage alle dine daddelopskrifter fra en ende af, og de er skønne!
  – har dog i denne skiftet kakaoen til sidst ud med lakrids (så de er rullet i lakrids) DET ER GODT!!

  dejlig blog du har ellers

  • Linn
   28. januar 2016 at 16:31

   Haha, hvilken sjov idé! Du må fortælle, hvilken du bedst kan lide, når du er færdig! Og det lyder forresten som en lækker version med at rulle i lakrids, det må jeg også prøve 🙂

 • Bade
  29. september 2014 at 8:18

  Hej Linn.
  Hvilket mærke er lakridspulveret fra? 🙂

  • Linn
   29. september 2014 at 16:52

   Det er fra Johan Bülow.

 • Anonym
  25. september 2014 at 20:13

  Selv uden lakrids er de fantastiske!

  /Kristina.

  • Linn
   25. september 2014 at 21:09

   Godt at høre 🙂

 • Laura
  25. september 2014 at 15:56

  Jeg kan også anbefale tørre ingefærpulver! Jeg blev nemlig inspireret, og har lige lavet en portion. Tror du, man kan fryse dem? 🙂

  • Linn
   25. september 2014 at 21:09

   Det tror jeg sagtens, man kan. Jeg har frosset nogle med figner før, og de smagte helt fint nogle uger senere, da jeg tog dem ud af fryseren.

 • Simone
  24. september 2014 at 9:04

  Herhjemme elsker vi også dadel kugler 🙂 Jeg plejer at tilføje lidt chili pulver, det giver sådan et lækkert kick 😉

  • Linn
   24. september 2014 at 10:53

   Uhh, det lyder også virkelig lækkert. God idé!

 • Louise Tierney
  24. september 2014 at 8:46

  Hvor lyder de lækre. .. har lige prøvet dadler, som jeg i mange år har troet jeg ikke kunne lide. Men de smager jo fantastisk. .

  • Linn
   24. september 2014 at 10:53

   Det smager virkelig skønt, og jeg synes også, "dadelsmagen" forsvinder lidt, når man smider krydderier i.

 • Nadja
  24. september 2014 at 8:14

  Dadelkugler er altså én af de skønneste former for forkælelse! Næste gang må jeg lave den her version 😉

  • Linn
   24. september 2014 at 10:53

   Det er til den grad en god forkælelse. Og næsten sundt – hvilket altid er et plus 🙂